Härlig dag!

Hej på er!

Idag vaknade jag vid tio tiden. Steg upp och gick ut med hundarna och sedan lade jag mig igen. Pratade med Rikard ett bra tag och blev aningen svartis då han ska på Rockafton. Vill också. Nackdelen är bara att jag inte tar mig och att bussen är så sjukt dyr. Nåja. Nästa år har jag körkort så jag tar mig! :)

Ringde sedan till Jennifer vid ett tiden och gick hem till henne. Surrade som vanligt :) Sedan följde hon mig och hämtade cukeln på garaget, tog med en pump och pumpade däcken så att den går att cykla på nu. Sedan cyklade vi hem med hundrna och lämnade dem i lägenheten innan vi gav oss av mot piteå centrum. 3 kilometer senare och värk i benen så var vi äntligen framme vid Willys. Där handlade jag en massa mat. Tre matkassar rikare var bara enda problemet att få på allt på cyklarna. Blev en tung vinglig last hela vägen hem. Men, gick ändå superbra. Kommer cykla dit och handla fler gånger. Tjänar mycket på det! :)

Kom sedan hem till lägenheten där hundarna (Denzel) Ätit sig igenom en fodersäck och 2/3 av innehållet är borta. Suck, ingen mat åt dem ikväll! Mätta och belåtna är dem i alla fall. Sedan gick vi tillbaks till Jennifer och nu sitter vi här hos henne och har det allmänt bra. :)

I morgon vet jag inte vad som händer. En cykeltur med vovvarna och kanske släppa dem lösa i ridhuset på grans. låter som en bra idé enligt mig. :)

Nu ska jag umgås med Jenne! :)

Ha det bra!! :o)

26/8

Goddag på er alla! Fick ett långt uppehåll nu mellan lektionerna då vi han klart lite tidigare. SKÖNT! Hinner varva ner lite mellan varje pass.

Vaknade 07.00 duschade åt frukost, gav hundarna mat och gick en promenad med Simba. Sedan lämnade jag honom och hämtade Denzel och gick mot skolan vi 07.45 tiden. Har varit riktigt trött idag faktiskt. Skulle behöva en stor kopp kaffe! Vi har ju dock bara en lektion kvar nu innan lunch och det är samhälls. Dubbelpass och sedan så slutar vi. Känns bra. Få lite ledighet av dagen! :)

Blir vell att träna lite mer inkallning med Denzel och sedan något nytt frestyle trix med SImba. :) Lärde han att rulla runt flera gånger i rad i förrgår.

Nåja, nu ska jag kika vidare!

Ha det bra! :D

Boring!

Hej på er fina läsare!! :)

Var ett tag sedan sist nu! Jättetråkigt. Har ju inte internet eller tv i lägenheten så kan ju inte skriva eller göra någat annat heller för den delen. Men, jag har fått det jättemysigt och all inredning är klar. Det enda som fattas är ju då tv och internet. Men. ska försöka fixa det senare. Så länge blir det urdålig uppdatering då jag inte hinner sätta mig i datasalen under rasterna då vi har ett nytt chema som bara ger oss fem minuters rast. Vi hinner knappt gå mellan lektionerna på den tiden. Nåja, det blir bra! :)

Kul att så många läser trots att jag inte skrivit på nästan en vecka! :)


Ha det nu superbra så ska jag försöka skriva mer i veckan! :)


Just can't get enough!


Snart så!

Godmorgon på er!

Har inte hunnit vakna riktigt än. Ligger i morgonrock och halv blundar i soffan ännu. Har bara varit ut en snabbis med hundarna så att de ar fått pinka. De är så lustigt. Varje gång jag säger gå ut med hundarna då tänker jag bara på att Denzel måste pinka, för jag vet att SImba gör det hela tiden då han går ut. Skönt. :)

Nåja, ska vell göra mig lite frukost också. Blev ingen middag igår. Bara frukost och sedan en latte med mamma på Café storgatan! :) Tycker det är så mysigt då vi går ut och gör något tillsammans. Går på stan och tar en fika eller så. Men, nu lär ju inte det bli så ofta då jag flyttar en bra bit bort. Lär ju inte fara till Vidsel något på helgerna heller då det är så himla dyrt. Sov ju sista natten i Vidsel nu inatt! Ikväll ligger jag i min säng i Piteå och tittar i taket. Känns väldigt bra. Det bästa att mina vänner bara bor några hus bort! :)

Så, nu i eftermiddag vid 3-5 tiden så far vi med hela lasset till lägenheten! Som tur är så hjälper Rikard oss (mig och mamma) att flytta. Tack! Mycket värt! :)

Nä, nu är det frukost som står på chemat!
Ha det bra !

Lånat bild från google.

Snabbt gick det!

Hundarnas bur har redan kommit! Den är nu i Älvsbyn och hämtar den i morgon då vi far mot piteå. Svänger förbi Älvsbyn och plockar upp dem då. :) Härligt. Hundarna kommer nog trivas riktigt bra i den! Då får de sitt egna lilla "place" att vara i om de vill gå och lägga sig ifred. Lägenheten är ju ändå så liten så det får ju som ingen egen yta. MEN, nu har det en mysig kojja att krypa in i :)


Denzel skrattar och Simba är på fågelspan!

Wantes from H&M.

Toalettmatta.
Duschdrapperi.Sängkläder. prydnadskudde.
Prydnadskudde.Prydnadskudde.

Trötter.

Hej på er!

vad less jag blir på detta småregnande hela tiden. Vädret som sa att det skulle bli varmt och soligt den här veckan. Men icke, glad blev man i onödan! :) Nåja. Ligger hos Rikard i soffan och pustar ut. Har ju varit uppe hos mamma sedan tio i morse tills nu. 17.45! Har packat klart allt det sista inför flytten och nu är det bara en stor bil som fattas. Jag och mamma far ju dit i morgon för att flytta in lite saker. En massa kartonger mest som vi kan sätta i förådet. Ryms vell inte så mycket i bilen. Men blir i alla fall mindre för mig och Rikard att flytta in på Fredag. :) Stannar ju där då. Sedan blir jag en riktig Piteåbo. Kommer nog bo kvar där efter skolan också om jag får råd. Det är ju ett så himla fint läge.

Nu ska jag äta lite av gårdagens tacopaj! :) Ha det bra så länge!


Vad tiden går fort!

Godmorgon, godmorgon!

Hjälp vad tiden går fort. Redan Onsdag! Nu är det inte länge kvar tills allvaret vid skolbänken börjar. Suck. I år kommer vi ha en massa nationella prov att tänka på. oroar mig väldigt mycket just för matten. Kan ju inte det och har inte ens fått G på många prov. Nåja, jag ska se till att fixa det. Ska plugga matte varje dag om det så behövs. Inte det roligaste kanske men det här är trots allt min utbildning och utan den har jag inget. SÅ, bara ge gärnet om det så är kul eller inte!
Vaknade för ca, en timme sedan. Har varit ut med hundarna och nu ligger det ute på baksidan och sover. De tycker det är så skönt att få vara ute.
Sitter och äter frukost nu och ska sedan upp till mamma och fortsätta packa lite. Blir skönt då allt det är gjort.

Skriver mer sen!

Ut på prommis i regnet!

Hej på er.
Nu ger jag och hundarna oss ut på en promenad i regnet. Regnar inte jätte mycket men duggar.
Skriver mer senare! :)


Jag idag. Mjukiskläder för hela slanten! :)

Tisdag. 16/8

Godmorgon på er alla!
Sovit gott?

Gårdagen var väldigt lungn och skön för min del. Vaknade vid åtta tiden, åt lite frukost och sedan gick jag med Denzel till Brännmark (mamma) för att packa och hämta Simba som fått sova och vara där under tiden jag var borta på utställning. Stort TACK till min fina mamma! :)
Jag packade ihop en massa saker i banankartonger som ska med till Piteå på Torsdag. Och var ute med hundarna.
Vet ni hur duktig Denzel har blivit. Nu kan han vara lös uppe hos mamma utan att smita eller springa ut på vägen. Jag blev så glad igår, då jag testade släppa honom. Han kutade av sig ett tag och sedan kom han och lade sig bredvid mig en bit från altanen. Blev så glad. Annars har det alltid varit en oroande känsla varje gång jag kopplat lös honom, att han ska smita och inte komma tillbaks. Men det har gått jättebra. :)






Nu så ska jag äta frukost och släppa ut hundarna.
Ha det bra!

På väg hem till mig nu..

En hundbur! Den är inte grön som på bilden, den är mörkblå. :) Kommer passa perfekt för utställningar och i lägenheten om någon av hundarna vill gå och lägga sig lite "ifred". Leverans tiden är ganska snabb så kanske hinner få den i slutet av denna vecka redan. :)


Bilder från utställningen.


Gillade inte att visa tänderna för domaren.

Leejoy's Dream Desire. Riktigt vackert steg! Jag och han i ringen.

Liten video från igår.




Vilken fantastisk dag!

Godmorgon på er!


Här kommer gårdagen i text, bilder kommer senare.

Vaknade 06.30. Packade och gjorde mig och Denzel iordning för utställningen. Kring, 07.15 lämnade vi Simba hos mamma innan vi for vidare mot Boden. Väl där så mötte Elin upp oss och vi fortsatte sedan resten av resan med henne. I Kalix var vi vid 08.30 tiden. Satte i ordning alla saker vid ringen och besiktigade hundarna och hämtade nummerlappar. Sedan var det en lång väntan tills klockan slog 10.00 och bedömningen började. Först var det valpklass 1 där alla hundar från 3-6 månader tävlade. Sedan Valpklass 2 där alla hundar från 6-12 månader tävlade. Där var alltså jag och Denzel med. Började som sista tävlande i den klassen. Väl i ringen så gick allt bra förutom då domaren skulle gå igenom honom. Han skyggade tillbaks lite, men det är ju sånt som man måste träna på. Fick väldigt fin kritik på honom och blev BIR (Best in ras) med det så blev jag medtagen till finalen, där alla hundar i min klass (valpklass 2) ska tävla om prispallen. Då det väl var final så sprang jag in först och ställde upp och sedan alla efter mig. Fick springa ett varv med alla och blev sedan utvald till de fyra som fick vara kvar. (Här hade jag väldigt hög puls och tankarna snurrade då jag visste att jag redan nu hade en plats på pallen, nu tävlade vi alla om 1:a plats) Sprang ett varv till och ställde upp. Blev även denna gång uttagen. Nu var det bara jag och en till kvar i ringen! Sedan fick vi springa det sista varvet mer aplåder och allt. Då vi stannade och ställde upp så räcker domaren fram BIS 1:a rosetten till mig. JAG VANN, JAG VANN! Helt otroligt. Skakade hela vägen till Prispallen där vi (Jag och Denzel skulle stå på 1:a platsen.) Fick ställa upp honom och blev fotograferad av alla möjliga. Det enda jag tänkte var bara ,- Helt otroligt, helt otroligt! Jag vann över en massa hundar på min första utställning! :)
Efter det så skakade jag domarens hand säkert fyra gånger innan vi lämnade ringen med priser och otroliga minnen.

Denzel gillade inte att stå där uppe så bilden blev vell inte den bästa. Men där är han och jag. 1:a plats!

Kommer mer bilder senare idag mest troligt.

Lördag 13/8

Hej på er!

Har eran dag varit bra?

Själv har jag haft en jätte lugn och skön dag här hemma hos Rikard.
Vaknade vid sju tiden, åt frukost, for på Ica då de öppnade vid tio tiden.
Köpte tillbehör till en kräftskiva, tinade kräftorna. Tog det lungt ett tag sedan satte jag igång med bakning. Blev en kokostoscakaka. En sådan kaka med kladdkakebotten och sedan ett lager med kokosblandning över. Dom är i alla fall jätte goda men väldigt "maffiga". Är svårt att få i sig en bit för de är så mättande.
Hm, sen då. Har varit på en liten promenad upp till brännmark och hämtat hårfönen med Denzel och sedan har jag badat honom i flera timmar (känns det som) Bara själva badningen var en evighetsprocess kändes det som. Först två omgångar med schampoo och sedan en med conditioner innan jag äntligen kunde sjölja av allt och försöka torka Denzel med en handduk lite så att det mesta blöta försvann. Sedan kom då hårfön, borsting, kloklippning som tog död på min rygg. Har ju inget bord att ha honom på så jag får sitta hukad över honom på golvet. Det känns nu efteråt! Har riktigt ont. Nåja, det går ju över. Nu så ligger jag raklång på soffan och ska gå och borsta tänderna och sedan sova.
Blir en tidig morgon i morgon. Ska vara i Boden klockan 07.30 och hämtas upp där av Elin som jag ska åka med till Kalix. Där utställningen är. Sedan åker jag med henne till Boden och sedan vidare med buss till Älvsbyn där jag stannar i Jonathans lägenhet då det inte går några bussar från älvsbyn till Vidsel på helgerna. Så blir strandsatt där ett dygn.

Ska förhoppningsvis få upp lite bilder här sen från utställningen. Ska tvinga någon att fota med min mobiltelefon då jag inte har en kamera i mina ägor, tyvärr. Vill dock jätte gärna ha en. Men, men.

Sov gott, skriver mer på måndag. :)


Godmorgon!

Pust, har just jagat Denzel runt kvarteret några varv. Han är ju bara busig och kommer ju ändå efter ett tag.. Eller, nu så hoppade han in på bakgården och stannade där, så i själva verket kom han ju inte till mig men han gick ju ändå hem. Så jag berömde honom och kopplade sedan fast honom.

Vaknade sju idag. en lördag och jag är ledig men vaknade ändå jätte tidigt. Gav en pigg Simba och en mindre pigg Denzel mat och gick sedan på en promenad med dem. Simba var olydig och sprang efter en katt så han fick gå hem. Jag och denzel fortsatte sedan ett tag och efter det har de bara legat här inne medans jag och Rikard ätit frukost och jag har städat lite grann. Har märkt att Denzel är väldigt morgontrött. Han liksom bara sneglar lite med halvt öppna ögon då man går förbi eller liknande medans Simba kommer rusandes. Men då han har vaknat till blir han likadan och ska kela hela tiden. nu ska jag kika på något gott muffins recept så blir det till att baka senare, vi ska eventuellt ha en liten kräftskiva bara jag och Rikard senare ikväll. Blir gott!

Ha det bra, skriver senare.

Friday and my last day at work.

Hej på er!

Nu är jag på jobbet, som vanligt så finns det inget att göra. Kikar på olika hemsidor i brist på arbetsuppgifter.
Tycker det är dåligt ordnat med detta komunala sommarjobb! Dåliga handledare, olagliga arbetstider och arbetsuppgifter och inga som helst arbetsuppgifter annat än att sitta i fikarummet och räkna minuterna som tickar förbi i snigelfart. Är så fruktansvärt less på det här jobbet nu, men även så fruktansvärt glad över att detta är sista dagen!
Nu ska den sista ledigheten njutas av. Om en vecka är det skola som gäller. På vädret värkar det bli fint väder nästa vecka, ska vara sol och ganska varmt så bara passa på att vara ute. Snart är det 30 minusgrader ute.
Kändes nästan som det imorse då det bara var 1 plusgrad ute! Nu är det 14 men jag sitter fortfarande i långbyxor och dubbla tjocktröjor. Burr. Ska ut och gå med hundarna på lunchen och försöka bli lite varm.

Ha det bra skriver säkert snart igen!


Växer så det knakar.

Hej på er!

Nu har jag och Jennifer just ätit upp vår lunch som bestod av två rullar. En kyckling oh en kebab sedan igår:)
Har bråkat på Denzel också då han har förmåga att hoppa upp på bänkar, bord m.m För att hämta saker. Går inte ha något framme för då är det halvt uppätet. Men, han blir bättre! ;)

Han har ju vuxit dessutom! Han var 64 cm i mankhöjd då jag hämtade honom och nu är han 65. Så, en cm större har han minsann blivit. Min, lille :)
Han är så otroligt fin. Tror vi kommer ha ett fantastiskt liv tillsammans.
Många fina minnen, skratt och upplevelser. ♥
Denzel har även hunnit lära sig en del trick sedan jag hämtade honom för tre veeckor sedan. Ojj, vad fort tiden går!
Han kan sitt, ligg och vacker tass. :) Han är väldigt rolig att träna så han är på humör. Lärde somsagt honom vacker tass idag. Och det tog bara ca. 7 gånger sedan så satt det. Nu kastar han upp tassen till en direkt nästan. Ska lägga upp en film så ni får se hur duktig han har blivit. :)

Skriver mer senare.


Hindret i lydnadsklass 1. Provisoriskt! :D

God morgon! :)

Sitter hemma i lägenheten och väntar på att regnet ska sluta så att vi kan gå på en promenad med hundarna.
Vi har bara ätit lite frukost och jag har lärt Denzel "vacker tass", klippt klorna på hundarna och sedan suttit och pratar om allt mellan himmel och jord.

Skriver mer senare! :)

Ha det bra!


Dålig updatering.

Hej på er! Förlåt för en dålig updatering. Men, har inte velat sitta vid datan då Jennifer äntligen är här! :)

Isag vaknade vi kring 06.45 tiden. Jag gick ut med hundarna, gav dem mat och hoppade i duschen. Sedan åt vi lite frukost innan vi gick mot jobbet. Vi hade inget att göra under hela dagen så jag kom på att vi kunde måla arbetsbordet vitt. Så, såkallade "handledaren" hämtade färg så att vi fick göra det. Blev en kar förbättring måste jag säga.
Sedan så tog vi lunch. Skyndade oss på konsum för att handla något ätbart men hamnade i väldens hemskaste kö. Suck. Det slutade med att våran timme till lunch blev en "trycka i sig maten och skynda sig tillbaks". Sista tiden så hittade jag en kortlek som vi satt och spelade med ett bra tag tills klockan två då jag och Jennifer gick hem. :)

Vi var med hundara, jag borstade Denzel och sedan gick vi och hälsade på Jennifers moster som bor här. Fick träffa hennes finska lapphund och Ohh så söt han var, En riktig liten dunboll. :)

Efter ett två timmars långt besök där så gick vi på restaurang Ä-P och åt middag. Jag tog en kebab rulle och jennifer en kycklingrulle. De var så enormt stora att vi bara orkade halva. Vi bad om att få ta med dem hem så att vi kan äta dem till lunch i morgon. :) Passar ju superbra!

Sedan så gick vi hem till hundarna. Denzel har fått en snabb dusch av benen då de var så skitiga.
Nu så ligger vi här med varsin dator och surrar och kollar på kattungar. De är ju de sötaste som finns. Så goa. :)

Ha det nu bra så skriver jag mer i morgon någongång. :)



Hallojsan

Nu sitter jag med jennifer i lägenheten och surrar! :) Vi har inte gjort så mycket, typ varit ute och ätit, borstat hundarna varit ute och gått. Och nu sitter vi trötta och utslitna i lägenheten efter en lång dag. Imorgon blir det att gå upp tidigt för att sedan fara på jobb klockan åtta. Har ställt klockan på sju så att jag hinner ut med hundarna, ge dem mat och sedan fixa nå frukost till mig och Jennifer innan vi går på jobb. Blir kul att ha med sig henne nu då vi ändå inte har något att göra på jobbet. :)

Nu har hundarna fått tuggben och ligger och knaprar på dem. Ska hinna in i duschen också en sväng.

Ha det bra skriver mer i morgon! :D


Morsning! :)

Godmorgon på er!

Nu är jag på jobbet. Står i receptionen och försöker fixa till lite dubbelbokningar som blivit lite fel av någon anledning.

Vädret idag är också jättetrist. Regn, mulet och kallt. Var enstaka 8 plusgrader i morse!
Med på jobbet är bara Denzel. Simba är i Jonathans lägenhet. VIll inte att han ligger ute och blir kall då han har så besvärligt med lederna. Denzel trivs då, han sitter här och spanar över de få gäster som är här. :)

Då jag slutar så ska jag möta upp Jennifer som kommer med bussen från Luleå. Hon ska vara med mig! YEEY! Har saknat henne. Har ju inte umgåtts något med henne sedan resan då vi hämtade lillen. :( Men äntligen så får jag träffa henne igen! :) Blir kul. Har hört att Älvsbyn har öppnat ett hundcafé så vi kanske går dit en sväng i regnet.

Nåja, jag ska fortsätta nu. Ha det bra! :)

Vad har hänt?

Anmälde ju Denzel till utställningen i fredags men har inte fått något svarsmeddelande om att de tagit emot min anmälan. Ringde därför dit kring 11.00 tiden idag och frågade men han skulle kolla på det i eftermiddag men jag har ännu inte fått något svar. jag har ju betalt och allt, har ju kvitto i hand på det.

Konstigt. måste försöka ringa dit igen i morgon.


Sötis!

Hej på er!

Yeey! Nu är jag nyklippt och det är såå himla skönt. Vi klippte av en decimeter och ändå lite till, klippte till luggen och gjorde lite tapper på sidorna! Är supernöjd. Kunde inte blivit bättre!



Blev riktigt skönt att bli av med allt hår. Känns så mycket livligare och lättare ut.
Köpte även denna goding:
Värmeskyddande, ger volym och reparerar håret + luktar suuper gott! Frida (frisören) använde den också och rekomenderade den starkt! :)


Annars då? Ja, vad har jag gjort idag. Har suttit inne på kontoret och bläddrat i tidningar efter tidningar. Internet funkade knappt så kunde inte sitta där längre stunder än fem minuter då internet lade av.
Har dessutom varit riktigt skitväder. Mulet, regn och kallt. Som varmast har det varit 12 grader varmt i Älvsbyn ibland nere på ynka 10. Usch, hösten kommer verkligen med stormsteg. Kolla vad jag fotade idag utanför kontorsfönstret. En knallgul björk och det är bara början på Augusti..

Det syns så dåligt genom rutan + allt regn ute. Men lite ser man ju! Hemskt, riktigt hemsk.

Näja nu ska jag göra några mackor och sedan städa innan jag åker med Rikard till Vidsel. :)

Ha det bra!

Mätt och belåten! :)

Nu har vi just kommit hem efter en sväng på agilitybanan och en middag hos Marie. Denzel kutade av sig som vanligt och nu ligger han lungt och snällt ute på gården och sover. Nu blir det inte så mycket mer, Vi ska slå på en film och sedan ska jag packa ihop lite saker inför ännu en vecka i Älvsbyn. Suck vill verkligen inte, är så himla tråkigt. Nåja pengar får jag och det är ju bra:)

Ska kika runt på internet nu, skriver kanske mer senare.

Min älskade Simba ♥

Cookies! :)



Filmen på Denzel!


Mumma!

Hej på er! Nu har jag sovit en stund och sedan fått superenergi så att jag bakade en kaka! :) Blev kärleksmums. Ska lägga upp bilder sen, och även filmen från en galen Denzel!
Senare idag ska jag fara till agility banan igen och låta Denzel kuta lite. Eftersom jag inte kan ha han lös så är det ett kanon ställe att släppa hundarna på. Hela banan är inhängnad! Passar ju superbra för mig och min energiska hund! :)

Nu är kakan i frysen en stund, ska sedan ta ut den och skära den i bitar för att få sig en liten smakbit så småningom.
Ha det bra så länge, skriver mer senare! :)



Jag en dag på jobbet! :)

Trötter.

Vet inte vad som har hänt med mig under helgerna, ligger bara och sover i princip.
Godmorgon föresten! :)



GÅRDAGEN: Igår så for ju jag på agility banan som ni säkert vet. Och det gick förvånansvärt bra måste jag säga. Denzel gick slalom och testade några hinder. Fast han var lös så gick han efter mig och gjorde det jag sa åt honom, innan han lade andra sidan till. Andra sidan till är när han total ignorerar en och bara skiter fullständigt i vad man säger åt honom. haha, han är så söt min lille :)

Efter agility passet som inte varade speciellt länge så gick jag hem med hundarna (till Rikard) och sedan kom Marie och hämtade mig och Rikard. Vi for till Bredsels byadag. Det är en lite by just bortanför Vidsel. Där var det loppis, massa olika maträtter, hoppborgshinderbana där det tävlade fyra olika lag. De tävlande hade tre medlemmar i vardera lag där de dessutom satt fast i varandra och skulle sedan ta sig igenom en hinderbana på en luftborg. Riktigt kul att se, Har filmat så ska lägga upp den senare då jag piggnat till lite.

Jag fyndade på deras loppis. Hittade ljusblåa/turkåsa muggar. Fyra stycken för 20 kronor. KANONpris. Så här ser det ut:


Happy face!

Hej på er! :)

Nu är jag äntligen i Vidsel, riktigt skönt måste jag säga. Rikard ringde till mig vid nio tiden i morse och sa att han kunde komma och hämta mig på väg från Luleå. Tack!
Så nu sitter vi här i Vidsel och jag ska strax ta hundarna med mig till agility banan för lite träning!

Kommer bli riktigt kul att se vad Denzel tycker det. Jag ska dock mest bara träna inkallning, stanna kvar och lite slalom. Det viktigaste i agilityn är att ha kontakt så träna kontakt i vardagen. Tex, att hunden ska sitta innan ni går in i huset och titta på dig innan han får gå in. Att hunden ska söka kontakt innan han får börja äta sin mat som du ställt ner på golvet, att han ska se upp på dig då du säger hundens namn, m.m. Alla vardags sysslor kan bli effektiv träning inom agilityn! :)

Ska dra nu. kanse blir lite bilder också! Ha det bra! :D


All by my self.


Gaah!

Seriöst, finns det bara idioter i denna värld?

Först och främst, har man en agressiv hund så har man dem naturligtvis inte lös!

Idag då jag gick hem från jobbet så hörde jag en man skrika -- Kom hit, Kom hiit! Inte en lång stund efter så kommer det en stor Dalmatin och flyger på Simba. Jag skriker åt den att försvinna och sedan då jag märker att den inte lysnnar och simba ligger underlägsen underst och kan inte göra något. Jag tänker fort och sparkar till hunden. Jag SPARKAR hunden! (Trodde aldrig att jag skulle kunna göra något sånt) Hunden blir förvånad och hoppar bort från Simba som snabbt ställer sig upp. Ägaren hann under den korta stunden få fast sin hund. Jag halvt skiker på ägaren att han ska ha hunden kopplad och att jag annars anmäler han till djurskyddsverket. Han sa bara förlåt och gick sedan in med sin hund.
Jag kollar snabbt igenom SImba så att inga ytliga skador är skedda efter hundens påhopp, han hade som tur var klarat sig utan några sår.
Usch, vad arg jag blir! Lagen säger att, - Vägen och trottoaren är en almän plats och där har inga hundar rätt att vara utan sina ägare. Det menar att om jag har lust kan jag anmäla mannen som har hunden lös och skapar osämja. Men, har varken lust eller tid till att dra igång någon anmälan. MEN, om simba skulle vara skadad skulle mannen inte ha mycket kvar. Jag skulle stämma han och anmäla honom för alla möjliga lagar. Åh, Suck..

För det andra!

Det är eran skyldighet att meddela eventuella ändringar/avgifter!
Jag gick till banken idag och anmälde Denzel till utställningen i Kalix nästa helg. Utställningen kostade 160;- Vilket är väldigt billigt för en utställning. MEN, då jag kom hem till lägenheten och kollar på kvittot så ser jag att personalen eller, tjejen jag pratade med dragit 210;- Hon hade betalat anmälan 160;- och sedan dragit 50;- för en avgift. Detta fick jag ingen information om.
Om det ska tillkomma någon avgift så ska detta meddelas. MEN, det gjorde inte hon. Det är hennes, bankens skyldighet att meddela sådant här. Jag ska ringa dit på måndag och klaga på detta. Så gör man bara inte!

Har verkligen inte varit min dag idag. åh, Skönt med helg i alla fall.
Nu ska jag äta mig en macka och sura lite till innan jag ska plåga kroppen på en springrunda till mormor och morfar (graven). ♥


Can't get enough.


Tick, tack, tick, tack..

Vad tiden går sakta. Camping säsongen är ju typ över så vi har knappt några gäster. Det är = Inge folk som bor här, som är= inget att göra. Sitter inne i receptionen och räknar minuterna i princip.
Kikar runt på nätet efter kläder och skor. Hitar jättemycket snyggt som skulle få flytta in i garderoberna. Mycket höstnyheter vilket är kul, men ändå inte.
Vintern nämar sig. Usch och fy för det. Vill inte alls ha kyla och mörker. Skulle kunna tänka mig att bo utomlands under vintrarna. Meen, det är ju kriser i alla länder så ingen idé.
Skola och plugg är vad som gäller. Känns faktiskt bra! Gillar ju skolan så för mig är det inga bekymmer. En riktig liten plugghäst är vad jag är, ibland. :)
Skriver mer sen, ha det bra!!!

Godmorgon!

Godermorgon allesammans! :)

Nu är jag uppe och har just ätit en frukostmacka och gett hundarna mat.

Har dessutom en hemsk träningsvärk i mitt vänstra ben. Det småkrampar som om man har växtverk typ, förstår ni? ont gör det i alla fall. Men, känns bra. Då vet jag att träningen tar. :)

Väderstatusen idag är mulet men jag tror det är ganska varmt ute ändå. Känns bra för mig som jobbar att det inte är strålande sol och 28 grader varmt ute. Kanske inte lika kul för dem som är lediga och vill vara ute under dagarna.

Ikväll blir det lungt för min del. Inget partay här inte. Och ingen annan gång i helgen heller för den delen. Ska försöka ta mig till Vidsel så fort som möjligt i alla fall så kan jag hyra agilityplan och träna lite inkallning och små hinder med Denzel. Med en sådan här ras (Afghan hund) måste man börja tidigt. Det är en väldigt självständig ras som gör precis vad det känner och tycker för stunden. Vill det inte göra något så gör det inte det heller. Med Denzel har jag märkt en ignoreringssida. Då han inte låtsas höra det man säger tittar han bort som om han tror att han inte hör en. haha, smart är han då! :)

Nä, nu är det jobb som gäller, ska börja gå. Är ju ändå en bit.

Skriver mer under dagen! :)


Soo great!


Längtar till min klipptid på måndag! :) Blir riktigt sköönt!

Storforsen naturresevat.








Springrunda och frisering.

Hello alla! :)

Nu har jag sprungit en runda och sedan friserat Denzel. Blir ett bad för honom i morgon. Han har tuggat på ett ben under dagen och nu är framtassarna, öronen och skägget jätte kletigt och äckligt. Går inte att borsta ut "hundbenssmet" ur pälsen utan måste blöta upp det och sedan borsta.

Han har ju blivit så himla duktigt på att både ställa sig bra i utställningsposition och sedan då jag borstar honom så lägger han sig bara och sover. :) Sötprinsen min ♥

Simba ligger bara här och sover medans jag borstar för fullt. Han är min älsklings gubbe♥



Blir inge Luleå för min del. Jennifer ringde för någon timme sedan och sa att löss lever kvar i fem dagar efter att man botat hunden. De lever kvar i borstar, dynor, mattor m.m. Så, vill inte riskera att min hundar får löss bara för det. Speciellt inte då jag ska på utställning med Denzel nästa vecka. Kommer bli riktigt, riktigt kul. :) Längtar.


På tal om något annat så ser jag ut så här innan springrundan och efter:








Haha, fager bild men fick just telefonen och benen bara skakade! haha:)

Hallå världen!

( Brist på rubriks fantasi)

Nu har jag varit och handlat och det är inte min favorit sysselsättning. Dels för att maten är svindyr och för att jag är riktigt dålig på att komma på någon enkel maträtt att göra. Bortsett från makaroner och köttbullar. Så, ikväll blir det lövtunn bit med kroketter och sallad. Inte vilken som helst utan felix djupfrysta snabbmat. Sorgligt men sant.. Den är på värmning i mikron nu. Har inte ätit något annat än en glass idag. Suck, har verkligen börjat äta lite. vet inte varför men kroppen verkar då inte vela ha något ändå så. Billigt för mig att slippa tänka på mat hela tiden. MEN, nu är jag hungiiig!!


Skriver mer senare ska äta nu! :)


Torsdag..

Godmorgon.
Blev inga fler än ett inlägg igår, glömde ta med datan till Vidsel. (For dit med Rikard efter jobbet för att bada och umgås lite)
Nåväl, gårdagen i ord. Hm, Jobbade som vanligt från 08.00 til 15.00. Var riktigt tungt att jobba igår då det var så himla fint väder, ville bara vara ledig och lägga mig ute och sola. Håller på att blekna bort ju. Men det är typiskt, då jag jobbar så är det super bra, varmt väder men då jag är ledig är det mulet, kallt och regnigt.
På lunchen gick jag en promenad in till byn med hundarna och gjorde ett snabbt besök hos komunen och försökte få någon rätsida på varför jag bara skulle få två veckor med jobb. SLutade i alla fall med att jag fick en vecka mer, så, nu har jag tre veckor! Yeey! :)
Då jag slutade jobbet så gick jag förbi Klippet för att få en klipptid. Mitt hår är låångt men är ganska less det nu. Topparna är ganska slitna och det ser livlöst ut. Trist. Så hade tänkt klippa av en decimeter åtminstonde och kanske göra något annat för att liva upp det lite. Har senare tänkt sätta lite ljusa slingor för att hjälpa håret på traven att blekna. Min plan med allt i slutändan är att få min naturliga hårfärg så att jag slipper det eviga "utväxtfärgandet".




Godermorgon allesammans! :)

Hej på er!


Är på jobbet och planerar lite inför helgen.
Som säkert alla vet så är det Luleå kalaset då. Hade inte tänkt fara dit men ska ändå till Luleå,
om allt går som det ska.

Hade tänkt fara till Jennifer men fick höra att hennes hundar hade fått löss. De skulle behandla dem och ta ut dem till deras stuga så det kanske går bra ändå.
Om jag far till Luleå så blir vi hela tjejj gänget!
Kommer bli hur roligt som helst. Jag, Jennifer, Fanny, Linda, Elin och Frida! Awesome!
Blir att surra och njuta av sällskapet till fullo. Det är inte ofta (faktiskt första gången i sommar) som vi kan träffas allihopa utan att någon är upptagen eller inte tar sig.
Längtar. Hoppas bara hundarna blir lössfria så att mina kan följa med, annars blir det jag som inte kan komma.

Ha det bra skriver mer senare! :)


Hot, hot, hot!

Nu är jag äntligen hemma i lägenheten. Riktigt sköönt! Är jättevarmt ute och har försökt få Denzel att bada med utan framgång. Tycker så synd om honom då han är svart och långhårig i denna värme.. Men stänker ner honom lite lagomt ändå så att han får kyla ner sig. :)


Nu så ska jag packa ihop lite grejjer och sen så kanske jag åker till Vidsel.

Skriver mer sen! Ha det bra! :)

Tisdag, och sista veckan med jobb.

Hej på er bloggläsare! :)
Som vanligt vid den här tiden så är jag på jobbet. Anledningen till att jag kan skriva här är att vi har ganska lite gäster på campingen. Finns inte så mycket att göra för min del som receptionist då.
Dagen har varit riktigt varm och skön. Strålande sol fram tills nu för en stund sedan då det kom en liten regnskur. Men nu lyser solen igen:)
Tror jag ska åka till Vidsel idag. Tvätta lite kläder och byta skor. Har fått skavsår av mina Flip-Flops. Sedan så sover jag nog hos Rikard och åker med honom ner till Älvsbyn igen i morgonbitti.
Skriver mer senare!

Nu ska hundarna få käk.

Har varit och handlat hundmat. Ett valpfoder till Denzel och ett Senior foder till Simba gubben. Köpte bara små förpackningar på 2 och 2.5 kilo för att se om det är bra och om hundarna gillar det.


Då jag kom tillbaks in i lägenheten efter att ha handlat så är det bara Simba som kommer och möter mig. Jag ropar på Denzel och ser att han står och gluffsar i sig sopor. Saker som gamla äppelskrutt, papper efter att ha spillt läsk m.m. Hela komposten och den vanliga sopan låg ut spridda över hela lägenheten. Var jag glad? Hm, nä. Inte speciellt. Det som var tur var att jag kunde säga åt honom medans han höll på för om jag kom då han inte gjorde något skulle jag inte kunna säga åt honom.

Han har alltså lyckats öppna sopdörren, dra ut soppåsarna och slitit ut alla sopor.. Valpar! :)

Nåja, de är ju det som man får räkna med, de ger ju en så mycket mer positivt än negativt.




Simbas seniorfoder.

Denzels Junior foder.


Märket är Pedigree. Tycker det har funkat bra på Simba förut. :)

Lägenheten i bilder.


kokvrån, just och fräscht. Nymålade luckor.

Stor hall med wc, tre garderober + walkin closet!




Litet. Men de mörka dystra blåa tapeterna mörkar ner och gör att lägenheten känns mindre. Med mina nya ljusa tapeter och fondväggen så kommer det bli mycket bättre! ;)

Lägger upp bilder sen då lägenheten är klar.

Finally!!

Nu har jag hämtat nyckeln, valt tapeter, pratat med målarfirman och allt planeras vara klart inom två veckor. Inte dåligt. :) + Att området är kanon. Mycket pensionärer men det är bara skönt. Ingen som lever om och har fest. Har dessutom nära till de bästa vännerna.



Nu så.

Hej på er!
Nu har jag fixat en ny kategori här i bloggen. Hundliv! Där kommer alla inlägg om hundar att hamna. Hundsport, utställningar, skötselråd, tips och trick och såklart min vardag med hundarna.

News!
Den 14 Augusti åker jag och hundarna mot Kalix för utställning. Blir en inofficiell tävling men bra för Denzel att börja i lägre klasser för att vänja sig, och naturligtvis bra träning för mig. :)

Ha det bra! :)

Work.

Godmorgon på er! =)

Är på jobbet och dricker kaffe, det här blir min andra fulla kopp för dagen. Börjar piggna till nu i alla fall! :)

Idag hämtar jag somsagt min nyckel till lägenheten. Blir riktigt kul. Har bett mamma ta med sig penna, papper och tumstock så att vi kan måtta och se vad som får plats och inte. Ska även välja tapeter och en ny kran till köket.

Slutar lite tidigare idag, kring halv två tiden för att hinna till Pite bo.

Ska jobba lite nu, skriver senare! :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!