Söta som både stora och små.

Simba. Född : 2005-04-08.




Denzel. Född: 2011-01-19



Imorgon så ..


Hämtar jag nyckeln till min lägenhet!! Yeey! :D
Ska välja tapeter och en ny kran till köket och då det är klart så blir det till att flytta. Har längtat efter en lägenhet och snart är den min! Kommer bli super bra tror jag.
Har dessutom det finaste området man kan få, enligt. mig. Kommer bo på Hörngatan i Öjebyn. Det är nära till allt. Ica, Konsum, kafén, frisör, gym, simbassäng, skolan, kompisar, klädaffärer, skoaffärer, solarium. Allt. :)


Söndag, den sista juli..

Godmorgon på er.

Vaknade idag och kände hur mycket mina två hundar betyder för mig. De är helt underbara båda två. Det enda som gör mig ledsen är att Simba har så dåligt i lederna och kanske inte finns hos mig snart. Lill gubben.

Vet inte vad jag ska göra idag, ha lite ångest över att skolan börjar om tre veckor? Känns både kul och tråkigt. Det roliga först, jag kommer att få mer lektioner i hund och djursjukvård som jag vill. Det kommer bli riktigt kul. Mikrobiologi och Genetik + Biologi breddning med djursjukvård. Det som jag kommer jobba med i framtiden. =)

Det tråkiga är att jag kommer ha skola i flera månader.. Dock med olika lov på sju dagar oftast, men. ändå.

Ha det bra, skriver senare.


En bild jag tog i Dalarna iår.

Kyligt!

Hej på er!

Jag, Rikard och hundarna åkte ner till älven för att bada lite. Säger bara, Burrr.. Var riktigt kallt, tog mig i ändå efter mycket tvekande. Jag tycker det är så skönt att simma, bra träning också.
Då vi kom hem så tränade jag inkallning med Denzel och sedan gick vi in och drack kaffe och åt de goda muffinsarna. Nu har jag bara stumblat runt lite på internet i brist på annat.

Sov gott, skriver mer i morgon! =)



Känns bra att få lägga upp en bild på en varm somrig blomma.

Somriga muffins!

Nu har jag bakat somriga muffins. Med vaniljsmak, grädde och hallon. Fanns inga jordgubbar så fick bli hallon. =)



Härlig frukost/Lunch.

Idag gjorde jag och Rikard en riktigt god karrésallad. Med Äpple, gurka, isbergsallad, körsbärstomater, fetaost, mandariner, karré och morätter på sidan om.



under ytan döljer sig fler godheter. =)

Svar på läsarfråga.

Jessica om Godmorgon!:
vad har du för kamera?=) Dina hundar är jättesöta,du har super bra blogg..:)



Svar: Jag använder min mobiltelefon. En Sony Ericsson W995 då jag tar mina bilder. Den har en superbra mikro inställning där man kan ta riktigt bra närbilder, min favorit är att fota blommor, vilket kanske syns i bloggen. =)

Tack så mycket! De är mina ögonstenar ♥

Godmorgon.

Skönt att få sova ut lite efter en veckas jobb. Gick upp vid sju tiden och släppte ut hundarna och sedan gick jag och lade mig igen tills nio tiden. Strax ska jag och Rikard fara på Ica och handla lite ingredienser till muffins bakande. Blir kul att få använda min nya muffinsplåt. =)

Senare under dagen vet jag inte vad som händer, träna lite med lillen kanske, får se.

Skriver mer senare! Ha det bra :)


Bilder från resan.


Jennifer vid avresan från Älvsbyn.



Framme på stationen i Stockholm.

Denzel sover under bordet i husbilen.
Har flera till men det var så dålig kvalité på dem.

Äntligen! :)

Nu är jag äntligen i lägenheten efter en dryg dags jobb. Idag har det knappt varit några gäster trots det superfina vädret. Har suttit i receptionen och läst veckans NU, stumblat på internet och varit ute med hundarna. Gick även idag ner till älven för att kyla ner hundarna men Denzel var inte så förtjust i den idén. Jag stänkte lite vatten över honom för han var supervarm. Simba simmade runt som vanligt och ville inte komma upp ur vattnet, ingen badkruka där inte!

Då jag slutade och skulle gå hem så gick jag en längre runda i skogen med hundarna så att de fick rusa av sig, hade dock lillen i koppel så att han inte skulle smita.

Nu väntar lite städning, diskning och sedan färd mot Vidsel för att vara med Rikard hela helgen. Blir kul, förhoppningsvis fint väder även då jag är ledig så att vi får sola och bada lite. :)

Sätter in lite bilder från resan sen då jag är i Vidsel, har telefonkabeln där.

Ha det bra!



Könsmognad?

När blir en hund könsmogen? Det är olika från ras till ras men att redan vid sex månader visa dominansbeteende? Har aldirg hört om något sådant. Denzel högg efter Simba idag då Simba ville tvätta honom runt mungiporna, (ett tecken på att en hund tycker om en annan) Då högg Denzel mot honom. Inte på lek, utan mer på ett agressivt sätt.
De har ju busat och tvättat varandra mycket och aldig visat något agg mot varandra vilket känns superkul för mig.

Senare då jag kommit upp i lägenheten så försökte Denzel "rida" på Simba. Detta är ju verkligen ett sätt att dominera någon. Simba sa ifrån och jag blev mest chockad över händelsen. Min lilla valp försöker bestämma, redan.?

Ska ringa till Leena (uppfödaren) imorgon och höra om Afghaner är tidiga med könsmognaden.

Nu ska jag i alla fall krypa i säng. Har jobbat kväll, från tre till nio och börjar åtta i morgonbitti igen. Sedan är det helg. Sköönt. :)

Sov gott, ha det bra!

/Emelie, Simba och Denzel.

Håll i er!

För nu ska jag berätta om min resa genom sverige!

Tisdag:
Jag mötte upp Jennifer på Älvsbyns tågstation. Vi satt och åt jordgubbar och smultron ett tag innan vårat tåg kom. Då det kom så satte vi oss vid våran plats och satte i ordning våra väskor så att de inte var ivägen. Sedan så började våran långa resa mot Laholm, Halmstad. Vi hoppade på tåget klockan 17.42. Vid midnatt så försökte vi sova. Vi trängde ihop oss på två säten var. Var inte mycket plats kvar måste jag säga.
Så här såg det ut på ett ungefär:


Sedan kring 02.00 tiden så vaknade jag och Jennifer av att en som jobbade på tåget skrek åt en annan man att sätta sig ner. —Sätt dig ner! Sitt ner nu! SÄTT DIIG!! Något liknande. Mannen som blev åtsagd skrek att han ringt polisen och en massa annat innan han till slut satte sig ner. Alla i våran vagn vaknade och såg helt förskräckt på varandra. Mannen pratade med polisen samtidigt som han hotade med att "Leva en djävul". Han hotade med att krossa rutor och leva om i våran vagn. ingen vågade säga något, vi var alla rädda.
Tillslut så gick han och vi somnade om. Kring två så vaknade Jennifer av att polisen kom in i vagnen och grep honom. Scary man! :O

Nåja, vi halvsov sedan resten av vägen till stockholm. Vi var framme där klockan 06.25. Vi sökte våran parong och sedan satt vi och väntade där i två timmar. Jag köpte även en välbehövlig kaffe för att "komma igång".

Klockan 08.21 så gick vårat tåg till Lund. Resan dit var väääldigt långtråkig. Jag försökte sova ett tag men lyckades inte riktigt. Väl i Lund så skyndande vi oss, nästan halvsprang till nästa tåg som skulle ta oss till Halmstad, våran slut destination. Efter några minuter så satt vi på det sista tåget, Var en härlig känsla måste jag säga.

Väl i Halmstad så gick jag och Jennifer på pressbyrån och köpte en riktigt god korv baguette! Vi had einte ätit något på hela dagen så vi åt en stor korv innan vi skulle vidare till leena och Johny (uppfödarna) för att sedan grilla hos dem.

Då vi kom ut därifrån så stod leena och väntade på oss. Vi satte oss i bilen och begav oss sedan mot laholm (där de bor). Framme där så möttes vi av ett par ursöta afghan valpar som ville busa och kela. Vi gick runt huset till ingången och där väntade de vuxna afghanerna. Riktigt vackra hundar. Vi lämnade väskorna och sedan tog vi ut Denzel så att vi fick träffa honom. han var lite blyg men det släppte efter ett tag. Efter mycket klappande och och gosande så gick vi in med honom för att bada och borsta. Badet var lite jobbigt tyckte han men för mig var det kul att se och lära mig. Sedan var det friseringen som han också var motvillig till. Men efter ett tag så somnande han och tyckte att det var riktigt skönt.
Det är ju verkligen en hel del jobb med pälsen men jag tycker ju bara att sådant är kul.

Senare på kvällen så grillade vi och hade det riktigt trevligt ute på gården. Jag och Jennifer var väldigt trötta efter den långa resan så vi gick in i gäststugan och somnade väldigt fort. :)

Torsdag: Vi vaknade vid 08.45 då vi sedan släppte ut Denzel för att pinka innan vi gick in och åt frukost med de andra. Efter en tids hej då sägande så kom pappa och hämtade oss. Vi lyfte in Denzel och all packning i husbilen och sedan for vi vidare mot Hedemora.



Framme i Hedemora var vi vid 19.00 tiden. Så nio timmar senare var vi äntligen framme. Vi släppte lös Denzel så att han fick lukta omkring lite.

Fredag: Vaknade vid 08.00 tiden, gick ut med Denzel och åt sedan frukost. Senare under dagen så gick jag, Jennifer, lillasyster Saga, pappa och Denzel ut på byn en stund för att handla lite ben och hundleksaker. Blev ett bra träningsmoment för Denzel. En massa människor, vuxna som barn, bilar, bussar m.m. Sen på kvällen så såg vi de hemska nyheterna om Norge explosionen. Fruktansvärt..

Lördag: Vaknade 07.30, packade, åt frukost och sedan gick jag en promenad med lillen. Kring nio tiden for vi mot Norrbotten!

Blev en låång färd. Vi stannade i Örnsköldsvik på en viloplats. Ratsade Denzel, spelade minigolf, och åt lite korv innan vi fortsatte förden mot piteå, Vidsel. Hemma var jag och Denzel kring 11.00 tiden. En överlycklig Simba kom och mötte mig, Älskade lilla gubben..♥ Blev jätteglad då jag såg honom, är inte van att vara i från honom så länge. han och Denzel gick bra ihop och nu pussar de och tvättar varandra oftare och oftare. :) Så himla kul att de går bra ihop.

Nu så jobbar jag och bor i storebror Jonathans lägenhet i älvsbyn, Mina två älsklingar är med mig. :) De har fått vara på jobbet med mig idag och de var så duktiga. Skällde aldrig, Denzel gav dock ifrån sig några pip men slutade då han blev tillsagd.

Nu ska jag iväg och handla lite mat inför veckan. Ha det bra. Kommer lägga upp bilder senare, mest troligt till helgen för jag har ingen telefon kabel med mig hit.


Jag och nya hunden Leejoy's Dream Desire.



Packat och klart.

Nu så har jag precis packat klart inför resan. Längtar! ;)

ska bara fara med mamma på affären och handla lite gott till ikväll på tåget, nån macka eller så.
Sedan drar jag till tågstationen!

Ha det bra så hörs vi på söndag. kommer inte ha möjlighet att skriva något mer under veckan då jag inte har internet. Men, en massa bilder och inlägg kommer till helgen.!! :)


Morgon..

Hej på er!

Nu har jag vaknat och är på väg att stiga upp. Ligger fortfarande under täcket. Natten har varit, dålig. Har knappt sovit och haft ryggvärk hela natten. Men känns ändå bättre nu.

Ska äta frukost nu och sedan duscha innan jag påbörjar packningen.

Om ca 7h och 40 min så drar jag mig mot södra sverige. Bye, bye norrbotten!

Sista inlägget för idag!

Godkväll på er alla!

Har legat och sett tv och lyssnat på spotify lite. Ska ta ut simba på en rastning och sedan börjar jag att packa mot min resa till Leejoy's kennel i Halmstad! längtar som tusan. Denna resa innebär att jag kanske får en bästavän med mig hem! En kompis som jag hoppas finnas med mig de närmaste 10-14 åren! En som inte pratar men förstår mig med hjälp av kroppspråk. :)

Ha det bra! Skriver mer i morgon!


Dags för dusch, inte lukta usch!


Godmorgon!

Sovit gott?

Vaknade nu och klockan är 12.22. Så här länge har jag inte sovit på jag vet inte hur länge sedan. Men skönt var det. Har fortfarande jätteont i ryggen och låg med en värmekudde igår så att jag åtminstonde kunde somna. Har tagit en värktablett också. Hoppas det går över innan morgondagen så att jag kan somna på tåget i alla fall.

Vet inte vad jag ska göra idag. Packa till resan och sedan bara slappa framför tv skulle jag tro. Skönt, det är då mulet och kallt ute så jag får inte dåligt samvete över att sitta inne en hel dag. :)

Ha det bra skriver sen! :)


God natt sweeties!

Nu går jag och lägger mig. Har varit en lång dag och trött är jag.

Dröm sött alla!


Masterchef!

Nu har jag fått igång grillen och köttet är på. Potatisen och rotfrukterna är i ungnen, ska bara duka nu sedan blir det grillat a'la Emelie! :)

Hungrig. Det enda jag ätit idag är en halv banan till frukost sedan har jag inte haft tid. Har varit utställningar och massa annat. Men nu så blir det goomiddag! :)


Trött!

Hej på er!

Nu är jag hemma i Vidsel efter en lång men rolig dag ute på vift.
Vaknade av väckarklockan kring 07.00. Steg upp och klädde på mig, senare så for vi mot Sjulsnäs där utställningen hölls. Var framme där kring 08.20 där jag sökte upp Fanny, Linn och Erik som jag skulle vara där med. De satt vid ring 11 för att invänta starten av Cairo (chihuahua) . Han fick dock ingen placering så vi gick vidare för att se på då Golden Retrievrarna ställdes. Kelly (Fannys Golden) blev "best in bitch" av unghundstikarna och fick därmed fick hon ett CK (Certifikatkvalitet) Det är ett pris som visar att hon har kvalitet för Cert och Championat. Vilket är superbra! Med tre CK får hon Cert. :)

Nåja, vi gick sedan runt och hade det super trevligt med allt hundfolk och sedan så for vi mot Älvsbyn till fanny där hennes lillasyster fyllde år så vi fikade och firade henne. Vi hann proppa i oss en massa fika sedan tog jag en ridtur på Quandida (Fannys poa) Red barbacka men hon hade inte blivit riden på länge så hon tjorvade bara. Gick skänkelvikning och hit och dit utan att jag gjorde något. Hon ville inte springa så hon försökte med att gå åt alla möjliga håll för att komma undan. Nåja, gick ju sådär. Sedan hoppade jag några skutt med Lycka. Ponnyn som jag red förra gången jag var där. :)
Sedan så surrade vi bara innan jag fick skjutts av Anette in till Älvsbyn. Där gick jag till Jonathan (storebror) och var där ett tag. Sedan så for vi mot vidsel.

Nu så är jag en utslagen hjälte som håller på att tina och marinera kött så att jag och broder kan grilla lite gott sedan.

Ha det super bra! Skriver mer senare! :)


Sov gott!

Imorgon så ska vi mot Piteå, Sjulsnäs för hundutställning. Hoppas vi hittar. Lite orolig för det, men hoppas det går bra. :)

Sov så gott alla läsare, skriver mer i morgon! :)



Morgondagen -

- Bjuder på internationell hundutställning i Piteå! Längtar som tusan. Åker kring sju, halv åtta tiden på morgonen från vidsel med Rikard till Piteå och sedan så åker jag med linn till Älvsbyn, sedan är jag hos jonathan (storebror) ett tag innan han skjuttsar mig till Vidsel igen. Allt är klart. Ska bara få klart vars och vilken tid fanny och linn ställer. Sedan vet jag allt! :)

Idag så har jag varit hos Rikard och sett klart hela första säsongen av Game of thrones och jag är djupt deprimerad över att den är slut nu.. Det suger verkligen. En av de absolut bästa serierna jag sett! Nåja, nu så ska jag få mig något i magen så att jag klarar mig hela natten. Ha det bra, skriver nog mer senare!


Far ut en sväng.

hej på er!

Nu har jag duschat och fixat här ett tag. Ska gå ner till Vidsel och se vad Rikard gör hade jag tänkt.

Skriver mer sen! :) Ha det bra.


Morsning!

Nu har jag vaknat och hunnit ge simba mat och rastning. Sitter själv och ska äta nå frukost innan jag går och duschar. Väderprognos idag är mulet och eventuella regnskurar väntas komma. haha, kanske ska bli väderpratare, eller så inte! :)

Hoppas ni hade en bra kväll igår!
Skriver mer sen.


Natti, natti!

Nu så säger jag godnatt till er för ikväll. Ligger och ser tv och stumblar på nätet. Men, tänkte lägga mig,  och invänta morgondagen för att se vad den bjuder på. Hoppas på bättre väder så att man kan vara ute ett tag. :)

Sov gott!

Vad gör man. ?

Hej på er!

Sitter och ser på gamla avsnitt av Grey's Anatomy har ätit lite för ett tag sedan och funderar nu på vad man skulle ha gjort? Är inte så grymt att sitta ensammen i ett stort hus i skogen och inte göra något förutom att umgås med en tv och en dator..
Men, vill inte fara på fest heller och det är typ vad man gör i Vidsel om helgerna. Super. Anser bara att det är meningslöst att hälla i sig massa alkohol och inte göra något. Man far hem till någon, sitter där dricker en massa och sedan går man hem. Nja, inte min grejj kanske. Skulle hellre vela sitta i Luleå och umgås med tjejerna.

Nåja, kanske slår på en film. Ska ringa och fråga vad Rikard gör sedan får vi se.

En hälsning från mig och Simba. :)


Sol men kallt..

Tänkte lägga mig ute i solstolen men tycker inte alls det är varmt ute.
Solen skiner, inte ett moln på himmlen men det är kallt. Burr.
Tänkte gå ut och ta lite kort då istället men såg att jag inte har nå ström på mobilen, så den är i laddaren nu.
rikard ville även att jag skulle följa till storforsen men kände inte för det, inget solväder idag om man är frusen av sig som jag. Nåja, sitter vid datan ett tagg till tills mobilen har fått i sig lite ström sedan går jag ut ett tag.

Ha det bra! :)


Klart! :)




Dags för lagning!

Av Simbas leksak. Den har gått sönder på båda sidor om magen och båda bakbenen. Men nu ska det lagas, med nål och tråd! :)




God morgon på er alla!



Sovit gott?

Jag vaknade kring halv tio idag, uppe i brännmark. Flyttade ju som sagt alla mina saker från huset igår och sedan så sov jag och Simba här. Om ni tycker det låter konstigt att jag har packat ut så är det för att jag och Rikard tagit ett beslut om att flytta isär. Detta bestämde vi tillsammans.
Men ska gå ner till honom senare idag för vi är fortfarande bra vänner. VI ska se lite avsnitt från serien och sedan grilla och så på kvällen. Blir kul. :)

Nu så ska jag läsa dagstidningen och sedan hoppa i duschen. Ha det bra så länge skriver mer senare.



Redan Onsdag.

Ojj vad tiden går fort, redan onsdag? Man blir lite skadad då man är ledig och bara är hemma om dagarna. Behöver ingen klocka och inga datum för man har inga tider att passa ändå. 

Idag har jag bara tagit det lungt, som vanligt med andra ord! :) Har varit till, Krille en snabbis och sedan handlat pizza som jag och Rikard åt framför tv:n till Game of Thrones. Är en sjukt bra serie som vi såg hos Jocke igårkväll och nu har vi fått hem en massa avsnitt som vi suttit och kikat på idag. Är på avsnitt 5 nu. Älskar den, kan inte sluta se, Vill bara ha mer avsnitt efter det andra! Sjukt. :)

Har även haft denna dag som "packdag" jag har packat ner alla mina saker från huset och kört upp till mammas hus i brännmark. har just packat klart allt det sista och väntar bara nu på att rikard ska komma hit så att vi kan fara upp med det. Skönt att ha det bortgjort. Snart blir det Halmstad! :)

Ha det bra alla, sov så gott! :)


Hallojsan!

Nu har jag vaknat och gett både mig själv och voven mat. Funderar på att lägga mig ute i solstolen ett tag och läsa. Nackdelen är ju att det är så förbaskat mycket mygg och knott där. Om inte annat kan jag ju bära in den? Skulle också funka. Det är då den skönaste "fotöljen" jag någonsin legat i. :)

Senare vet jag inte vad som händer. kannske fara ut ett tag och se vad de andra vidselsborna gör. nåja, ha det bra! :)

Min sista lediga vecka.

Hallå på er!
Kom på att det här är min sista lediga vecka för i sommar!
Det ska firas genom att inte göra någonting alls! Ska bara slappa och njuta av ledigheten innan skola och plugg börjar igen.
Det enda jag har planerat denna vecka är att fara på den nationella utställningen i piteå för att kika och hejja på Kelly (Fannys golden) och Cairo (Linns chihuahua) som de ställer på utställningen på söndag. :)

Längtar, kommer bli superkul med en massa hundar och folk där alla vi som ska dit delar ett gemensamt intresse, HUNDAR! En riktig fest. 

Ikväll så ska jag umgås med min storebror jonathan som ska hit till vidsel. Vi ska fara ut och äta och umgås bara. :) blir kul, är ju inte alls ofta som vi träffas. Så, blir kul.

Sedan så är det inget mer, far bort den 19 kommer hem 24, börjar jobba den 25 och sedan tre veckor framöver är det bara jobb som gäller innan skolan börjar om den 25 Augusti.

Ha det bra och njut av er semster! :)




Godmorgon!

Nyss vaknat och längtar tills nästa tisdag! Ska då dra med tåget ner till Denzel! :)
Nu så ska jag käka något, vet inte vad ännu men blir säkert bra ändå. Ska även sätta på en tvättmaskin och försöka få undan lita kläder. Dagen verkar inte bjuda på något toppen väder så får se vad som händer.


Skriver mer senare! :)



Måndag idag.

Hallå på er! Idag har jag inte gjort mycket. Handlat, varit hos mamma och ätit jordgubbar med choklad och vispgrädde. :)
Första gången för i sommar faktiskt. Hos mamma så satt vi bara och pratade och så innan hon far söderut i morgonbitti. Fick även med mig lite sallad hem från hennes egna trädgård. Mummsigt. Ska nog bjuda hem Jennifer och Linda dit och mysa i morgon. Ska även packa saker härifrån för jag far ju på tisdag och sedan kommer jag ju flytta till lägenheten så kommer inte tilbaks hit mer sen.

Ha det bra! :)

Slö dag, jodå!

Nu har jag just stigit upp från sängen efter att ha sett tv hela eftermiddagen. Riktigt skönt. Känner mig aningen lat idag, men det måste mn ju också få vara.

Nu så är krille och Cimon här och håller på uti någon dator. vet inte vad som händer sen. kanske gå och lägga sig?
har som halvsovit hela dagen ändå.

Nåja, ha det bra allesammans. :)


Söndag.

Hallå på er! :)

Min dag har bestått av...hm, ingenting. Har bara varit hemma och lullat på. Suttit vid datan, sett tv osv. inget mycket alls.
Ska se lite mer tv nu. Visst, det är varmt och halv soligt väder ute men ids inte sitta och hålla på att svettas ihjäl idag. Skulle önska att det var dåligt väder, eller kallt åtminstonde. Nu har vi 35+ inomhus. klarar inte av detta mer. PUUH!

Ska dra Byebye! :)

God morning.

Halloj på er.

Nyss vaknat och ska fixa lite frukost. Idag blir det nog sol och bad för hela slanten! Kanon fint väder och varmt. Ha det bra! :)



Äntligen över!

Nu är äntligen det hemska åskovädret borta. Har åskat här i Vidsel från 12 till 20 från och till. Grymt less den nu!
Var inte lite åska heller. Den gick väldigt hårt och lyckades komma in i ett eluttag här hemma hos oss. Lyste alderles blått från eluttaget. Var faktiskt rädd. Har varit mycket på vårat kvarter, läkte in även idag. Suck. men, nu är det över. Ska ändå dra ut alla grejjer över natten ifall att det skulle vela fortsätta senare.

Dagen har varit bra annars. vaknade vid nio tiden, tror jag? Har egentligen ingen uppfattning om vad klockan var men jag tror det. Sedan så satt vi här hemma och åt frukost och så. Kring halv elva tiden så hämtade vi upp Peter och for till storforsen. Där jag, Rikard, Simba och peter badade. Var faktiskt första gången jag tar mig i att bada där helt i år. Annars har det varit så kallt men jag kände idag att det var så kvaft och äckligt varmt i luften så jag var tvungen. Sedan gick vi upp ur vattnet då det mullrade. Suck, tänkte jag bara. Vi gick då till kaffestugan och pt lite våfflor och sedan for vi vidare. Hem till vidsel. Vi böt om våra blöta kläder sedan skjuttsade vi peter till jocke där vi blev ett tag. Åskade som tusan då. Var väldigt orolig för simba här hemma så jag tjatade hela tiden om att fara hem- Tillslut så gjorde vi då det och han mådde ju bra. han är ju inte åskrädd. Eller, har inte varit det tidigare men idag då vi var hemma med honom så såg jag hur ängslig han blev.

Senare så ställde vi oss och grillade i det hemska vädret. Gott var det ändå. :)

Vi har även varit hos johnny ett tag där det var en välda massa folk. Sa hej och for iprincip.
Ajja, ska gå och duscha. ha det bra, sov gotT! :)

Godmorgon! :)

Sitter och äter frukost i soffan och väntar på att solen ska komma fram så att jag kan lägga mig ute ett tag, hela dagen går också bra! :)

Gårdagen var väldigt lugn och skön, vi satt hos Marie och åt hemmagjorda amerikanska bbq burgare. SUPERgott! Sedan satt vi bara och surrade om allt och inget.

Jag gick ut med King också en snabbis men då jag skulle gå förbi grannen så kom deras enorma jämthund ut och hoppade på King. Jag slog mot honom och viftade och skrek att han skulle försvinna men det funkade ju naturligtvis inte. Tillslut efter ett tag kom ägaren ut och tog upp honom. Då högg hunden mot hans ansikte istället!:O Sådana där hundar borde avlivas. Det var inte första gången de hade hänt heller. + att han visar agressivt beteende mot ägaren. Inte okey!
Nåja, gick ju ändå bra ingen hann bli skadad.

Ska äta upp nu så skriver jag mer sen.


So long so good.

Hej på er! Nu är jag hemma för att fräscha till mig en stund innan vi far och äter middag hos Marie igen. Dagen har bestått av sol och inte bad i storforsen. Har blivit en sån badkruka. Vet inte varför men håller mig helst uppe på land. Nåväl, bra har vi haft det. Vi for dit kring tolv tiden och blev kvar där till halv fem. Sedan har jag varit i telefonen med Sj hur länge som helst. Skulle boka en biljett till Jennifer bredvid mig och det slutade med att inte ens min resa fanns kvar?? De hade ändrat tåget till göteborg. MEN, efter många diskutioner med dem så fick jag ändå min resa och Jennifers fakturerad till henne nästa onsdag. Så, vi tar oss förhoppningsvis till Halmstad ändå. På något vänster. Ikväll vet jag inte vad som händer. Rikard ska till storforsen hotellet med en massa folk och vara i relaxen. Men, vet inte om jag vill dit. får tänka på saken. han verkar då ska dricka mycket. Orkar inte med fyllon.. Nåja, får se vad jag gör. Ha det bra, skriver mer senare.

Fredag och superväder!

Godmorgon på er! Blev en sovmorgon för mig idag. Gick upp vid 10 tiden och nu sitter jag och äter frukost efter att ha duschat. Har tagit på mig bikinin och vi ska fara till Storforsen på ett tag. Vi ska dit med Marie och Mourice och eventuellt någon mer, men inte vad jag vet. :) Ha det bra och njut av det fina vädret!

God night, sweet dreams!

nu så har vi ätit en massa god middag hos Marie, blev grillat älgkött och lax med färsk potatis, grönsallad med fetaost och tsatsiki till. SUPERGOTT! Är riktigt mätt nu och väldigt trött dessutom, blir att dejta kudden snart och se fram emot en förhoppningsvis soligare dag i morgon. Då blir det chill i storforsen med fint folk. :) Sov nu gott allesammans så skriver jag mer i morgon!

Blixtrar och dunder..

Hej på er igen! :)

Nu är äntligen åskovädret över. Skönt! Spöregn ute (som att stå i duschen på fullt tryck) och mullrande som aldrig slutade, blixtrar i alla nyanser och ljus och mys inomhus. :) Tycker det är så mysigt med åska. Om man får vara inne och slipper vara ute någonstans. jag tände ljus och satte mig och läste min nya Nora Roberts bok.
Hittade en läcka i taket i trappen som jag försökte stoppa med hjälp av eltejp och fyra tjocka badhanddukar.
De här var det första riktiga åskovädret jag uppplevt på flera, flera år. Skönt att det är över i alla fall. Rikard ringde även från luleå och sa att de hade strålande sol och varmt medans det var hemskt här. Han kunde inte fatta att vädret varierar så mycket som det gör från plats till plats.

Nåväl nu har han semester och vi ska på ett tag fara till Marie och grilla lite lax och umgås. Blir skönt. :)

Har även pratat med pappa för en liten stund sedan och det gick bra att Jennifer följde också. Vi far däremot inte till ullared utan vi far direkt till Hedemora i Dalarna och kommer att stanna där i två nätter. Vi far på lördag kväll eller Söndag morgon vidare mot Norrbotten. :)
Längtar! Ska försöka fixa en biljett till Jennifer i morgon och hoppas på att det finns en ledig plats bredvid mig som jag kan boka åt henne. :)

Ha det nu bra så ska jag fixa mig lite.



Hemma! :)

Hej!

Nu är jag hemma efter ett besök hos mamma.
Gick vell dit kring nio så vi gick ut och satte oss i solen ett tag. Satte igång en vattenspridare till Emil så att han hade något att göra och sedan satt jag och mamma och surrade. Efter ca, 1.5 timme så kom stora mörka moln in över oss så vi gick och satte oss inne på altanen, vi trodde det skulle komma nå åska eller så. Men, vi hörde bara ett muller och sedan var det över, regnade inte heller. Så vi tog och flyttade ut igen. :)
Senare så bestämde vi oss att fara till Storforsen en stund så jag, mamma, Emil och Simba for upp dit. Zorro fick vara hemma.
Väl där så gick vi efter spången så att Emil skulle få se forsen. Han tyckte det var ganska spännande. Sedan fortsatte vi ner till en liten "pool" så att Simba och Emil badade. Var väldigt mycket alger så att Simba hade svårt att komma upp, Han var tvungen få hjälp av kopplet för att ta sig, men skönt tyckte han att det var att få bli svalkad. Emil ville aldrig därifrån, som vanligt om han har roligt. Men det förstår man ju. :)

Efter lite övertalande så for vi därifrån. Mamma släppte av mig här och jag gick och satte mig i solstolen direkt. Skönt. Sedan blev det så varmt så jag gick in och lade mig i soffan dät jag lyckades somna i 40 minuter. :) Skönt var det i alla fall.

Nu har jag ätit en risifrutti och hittat till rätta framför datorn! :)
Ha det bra, skriver mer senare.



Godmorgon.

Vaknade betydligt tidigare idag, halv åtta gick jag upp. Känns bra och är mycket piggare än igår. Har inga planer för denna dag men kanske  går upp till mamma en sväng.
Ska i alla fall äta lite frukost nu men skriver senare! :)

Sov gott allesammans! :)

Nu så tar jag en dejt med kudden! Skriver mer i morgon! :)

Sov gott!

New nails!

Nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade något om naglar.
Så här får ni lite bilder från de naglar jag målade nu.







Fantastic two! ;)



Efter regn kommer sol.

Eller? inte här i alla fall. 

Har städat lite i köket och dammsugit hela huset. Ett bra sätt för att piggna till! Nu så har jag lockat håret och sminkat mig lite, bara för att. Inte för något speciellt. Hade bara lite att göra då det åskat. :)



ha det bra! :)

Godmorgon!

Idag har/är jag riktigt trött. Vaknade 11.20 och gick typ sovandes till simba för att ge han mat och släppa ut honom. Sedan lade jag mig på soffan ett tag och nu sitter jag ute i solen på solstolen för att försöka piggna till lite. Funkar faktiskt. Ska strax fixa mig nå frukost för håller på att hungra ihjäl.

Ha det bra skriver mer senare! :)


Min dag! :)

Hallojsan på er! :)

Vaknade klockan 05.00. klädde på mig och sedan åkte jag med Rikard till Luleå där jag umgicks med underbara Jennifer. kom dit vid halv sju tiden och hon var uppe. Vi åt frukost och låg sedan och surrade om allt mellan himmel och jord. Klockan 10.00 tog vi varsin vespa och körde till Djurmagazinet där jag handlade valphalsband och koppel.


Ett brunt läderhalsband i supermjuk kvalitet och ett brunt lätt matchande koppel till! Denzel kommer vara snyggast av alla! :)

Sedan så for vi vidare på Cervera där jag handlade lite mer. Men denna gång till bakning. Muffinsform, hjärtformad bakform, rund bakform och även en sparbössa till vovvarna! Supersöt. Dålig kvalitet på webbkameran men ni ser ju! :)





-"Till min hund" Står det på spargrisen. :) Supersöt!

Efter cervera så gick vi på lite mer affären innan vi bestämde oss att fara hem. Vi gjorde sedan en improviserad lunch som bestod av hamburgare med ketchup och korvbröd. haha. Hade inga grönsaker, bröd. någonting! Gick ju bra ändå. :)
Sedan efter lite vilande så tog jag Simba på en prommis och efter det for vi + Kristin med cyklarna till stan. Vi gick på lite affärer och jag hittade ett par öronhängen.

Sedan gick vi bara runt lite innan jag och Jennifer for hem. Väl där så möttes vi av en lycklig Simba! :) Vi satte oss ett tag pch jag höll evigt på att sömna. Var super trött.

Sedan så kom Rikard och jag och han for vidare till Piteå för lite saker. Jag hoppade av vid Grans, cyklade min cykel till garaget, Rikard böt olja i bilen och jag lastade in hundfoder i bilen. Sedan begav vi oss mot vidsel. :)

THATS IT! :)

Nuså.

Har jag ätit lite middag och ska fortsätta att få ordning på alla grejjer som är utspridda över hela huset.

Dagen har bestått utav, tv-sittande, data-sittande och en promenad med Simba gubben, han tyckte att det var riktigt skönt och ville inte riktigt följa med hem sen. Sedan har jag bara suttit ute på altanen på min wonderbara solstol. Skulle vela ha den inomhus under vintern och bara sätta en filt på eller något. Blir lika avslappnad och lugn varje gång jag sätter mig i den. Love it! :)

Imorgon far jag till Jennifer i Luleå och sedan på kvällen så drar jag till Piteå för att hämta hundmat. Under dagen ska jag även köpa hem lite valpfoder så att jag har då Denzel kommer. om det då blir. :) Vilket jag verkligen hoppas! :)


Ha det bra så skriver jag kanske mer senare!


En av mina långklänningar! :)


Suddig bild och skitig spegel. Men en hint av hur den ser ut i alla fall. Den andra måste jag försöka fota så att ni får se den också. De är supersköna och verkligen en sommarfavorit enligt mig! :)

Måndag! :)

Nu är det måndag och jag är ledig och tar det lungt. Riktigt skönt. Men saknar att få ha lite rutiner. Vaknade kring halv tio idag och har sedan gett mig och Simba mat. Nu ligger han ute på altanen och sover skönt i skuggan.

De flesta vad jag har hört har fått sin semester nu, bara rikard kvar. Som tur är är det bara sista veckan nu sedan får även han vara ledig, tre veckor!
Det tråkiga är att den veckan han blir ledig så tror jag att jag ska jobba åt mamma, vara hundvakt och måste därför bo där uppe. De ska nämligen på husvagnssemester ner till Skåne och antingen får jag jobb och tjänar lite pengar eller så lämnar de honom på hunddagis. Men, har inte bestämt mig ännu.
Sedan så veckan efter det far jag ner till halmstad och är borta en hel vecka nästan och då jag kommer hem så har jag jobb i Älvsbyn och ska få bo hos min storebror Jonathan som har lägenhet där. Då bli det nära till jobb och underlättar en hel del. Har ju eventuellt en till hund då också och kan inte bo här då Rikard troligtvis skulle bli alderles för allergisk.
Efter tre veckors jobb så är det bara att börja flytta in i lägenheten i piteå. Få lägenheten den 1 augusti. Sedan är det skola som gäller.

Så ser slutet av min sommar ut.

Ha det bra, skriver mer senare! :)

Natti, natti.

Hallojsan!

Hemkommen från jocke för ett tag sedan och nu har jag fantiserat ännu mer om Denzel. Förlåt om det blir mycket snack om honom! Men, jag vill ha honom så gärna så jag kan inte hålla det inom mig.
Har kikat runt på en massa afghan sidor och alla säger att de är väldigt svåra att lära. Träna. Tillskilnad från min Simba som lär sig saker på tredje försöket så kan det för en afghan ta flera veckor. Nåja, har ju inte tänkt tävla i lydnad men i agility och mitt motto är att alla kan lära sig oavsett ras. Så, jag garanterar att lilla Denzel kommer sköta sig allderles utmärkt på både agility banorna och i utställningsringen! Wait and see! Ska inte säga för mycket då de har svårt att koncentrera sig men bara hunden tycker det är roligt så går allting bra. Simba älskar ju agility och nu då han inte längre får vara med så sitter han på sidan om och skäller och "grinar" för att inte han får springa en bana.

Nåja, det kommer bli så bra så. :)

Ha det bra och sov så gott !


Sisådär.

Sitter i soffan med datorn och kikar på någon ny vinterjacka. Har hittat en jättefin grön jacka på modekungen men fanns bara i stora storlekar. Den minsta var 38 och jag har 36. Så, ingen jacka därifrån. Ska söka vidare. Det är ju inte så fint om man ser flera storlekar större ut än vad man är, right? Även en storlek ser fult ut. Den ska ju sitta bra med tjocka kläder på. :)

Vi far troligtvis mot storforsen på ett tag så skriver mer sen då vi är hemma! :)






Älskade Denzel! Tänker på honom hela tiden så tänkte dela med mig av en valp bild! Får mitt hjärta att smälta direkt! Snart är jag hos dig ♥

God morgon alla bakismänniskor!

Antar att många söp till igår då det är festivaler överallt. Kiruna, Boden, Skellefteå, peace and love m.m Själv så är jag ingen festival människa. Tycker det är jobbigt med fyllisar överallt, högljutt osv. Men, ibland tycker jag det är kul. Är man ett bra gäng som far tillsammans så har jag jätte roligt. Så det beror mycket på omstänndigheterna.

Igår så var jag somsagt hemma hos Marie och vi hade det jätte trevligt. Rikard var då under tiden på fest hos jocke och hade det bra där. Så, alla glada! :)

Nu sitter jag och har precis tryckt i mig frukosten och ska lägga mig ute en stund. Tror det kommer bli riktigt fint väder idag så eventuellt drar vi upp till Storforsen för att njuta av tillvaron där. Vi får se. Ha det bra så skriver jag snart mer! :)


Everything is done now!

Nu är allt klart för avfärd mot Halmstad och Denzel! Biljetterna har jag i min hand! Längtar som tusan. längtar efter att få träffa honom. Förhoppningsvis blir han min så snart som mindre än tre veckor! :) Kommer kanske även dra en sväng förbi Gekås ullared på vägen hem för en massa hundleksaker och tillbehör. Mer om detta senare. :)


Nu så sitter jag hos Marie och vi har tryckt i oss lite paj och sitter och ser på sommarkrysset. riktigt mysigt! :)
Skriver mer i morgon! Ha det bra! :)


Lördag 2 Juli.

Ja, dagen har bestått utav, jakass 3.5 tittande. måste bara säga att dessa människor har någon bit av hjärnan som saknas! Inte friska någon utav dem.
tur att jag inte är inblandad om jag säger så. Jag har satt igång en tvätt och en diskmaskin och efter det blir det nog lite mer planerande inför resan och sedan lite pizza ätande! Mumma. :)

Skriver mer sen .



Klarrt och betarrt!

Nu är tågbiljetten köpt och redo för att hämtas ut!
bara ca 2 veckor kvar nu. :) Blir dock en dryg resa. Först åker jag från Älvsbyn till Stockholm, sedan från stockholm till lund, sedan vidare från Lund till Halmstad. Blir mest troligt hämtat på stationen av uppfödarna av Denzel.

Kika gärna in på deras fantastiska hemsida. Leejoys kennel! De har några underbara valpar kvar ännu! kika in! :)


Nu så ska jag ner på Ica för att fylla på mobilen och sedan till Marie.

Ha det bra !


Godermogon!

Nyvaken och nöjd över ett kyligare väder idag. Det går i alla fall att ha kläder på sig! :)
Ska försöka få i mig lite frukost och sedan så har denna dag inga planer. Ska fixa tågbiljetterna och sedan är det inte mycket mer. Vad jag vet i nuläget.

Skriver mer senare!


Friday night.

Hallojsan allesammans!

Har suttit och latat mig framför datan efter att ha varit ut med Simba en sväng. Var riktigt skönt ute och när vi kom in igen kändes det som om man gick in i en bastu. man kan knappt ha kläder på sig. Sitter i trosor och linne och svettas sjukt mycket ändå. Det är detta som gör det så jobbigt om kvällarna. Jag är trött men kan inte sova för att det är så himla varmt. Klibbar ju bara fast överallt. Suck, nåja hoppas att morgondagen blir svalare. om det likaså ska vara mulet så kan det ju vara kallt lika gärna. då spelar det ju ändå ingen roll. hällre klär jag på mig en extra tröjja än att sitta utan och svettas som en gris.

Nuså mina damer och herrar så ska Miss Emelie sömntutan lundgren dra sig mot sängen för att åtminstonde föröka locka på John blund.  Natti, natti alla! :)



Den 20 Juli så...

.. Åker jag till Halmstad! :)

Och den stora nyheten är att... Jag ska kolla på en valp! För eventuellet köp.
Det är en Afghanhund och valpen är redan 6 månader. Namnet lyder - Denzel. Leejoy´s Dream Desire!
Har varit väldigt förtjust i den här rasen då jag var mindre och har nu fått upp ögonen för den igen.
Skulle passa perfekt i agility, precis som jag vill att mina hundar ska.
Snabb, smidig och enkel! Kan inte bli bättre.

Men inget är ju bestämt ännu, ska ju först och främst bara kika och om vi kommer överens så tar jag med mig honom hem! :)


Bilder på valpen kommer snart! :)

Sköna dagar.

Det är halvmulet ute ännu men är riktigt varmt och skönt. Jag har hunnit vara ner till Älven en stund för att doppa Simba och hälsa på mamma och Emil som var där. Nu så kikar jag på Nellys superheta Sommar rea! allt på 50 % eller mer. har hittat en massa fina saker jag vill klicka hem på en gång men går inte. varför får ni inte veta ännu! :) Ni kanske får veta senare idag ändå, tänkte berätta det nästa vecka bara för att det är kul med nyfikna läsare men har svårt för att hålla mig om denna grejjen . :)

Nåja, håll ut ett tag till. :)

Ha det bra!


Godmorgon!

Vaknade halv sju för att jag inte kunde sova. Har varit så äckligt varmt inatt. Över trettio tre inomhus!
Dagen består inte av någonting, mulet ute så ska bara sitta inne och slappa. Har i alla fall lagt upp lite bilder nu som jag bara skjutit upp hela tiden. Nu finns dom.

Ska äta frukost men skriver kanske mer senare.

Best pic.






Lite smått från förrgår.








Bilder från havsbadet.






Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!