Pustar ut.

Puh. Det var det! Nu är Denzel i kondition för i morgon. Måste säga att jag blev aningen förvånad över hur fint han utvecklats. Efter att jag fönat och fixat till honom blev jag som lite paff. Vad stor han blivit! Min fina, fina hund! :)
Nåja, har sprungit bort till tvättstugan och satt igång en tvätt. Så, känner mig supernöjd! Har absolut ingen ork kvar men tog mig i kragen och gick dit ändå. Nu ska jag sätta på lite tv4play och dricka min capuccino. Såå skönt!

Sov gott!



GLÖM INTE ATT HÅLLA TUMMARNA FÖR MIG I MORGON!!!

Gettin ready for tommorrow!

Hej på er.

Nu kastar jag Denzel i badet och gör han i ordning för morgondagens nationella utställning på Peab travet i Boden! Spännande.. Kom dit om ni har lust! :)

Nu väntar ett antal timmar på bad, föning och en slut finnish. Sedan är han tipp topp!


Har beställt shampoo och balsam från k9 också. 5.7 liters dunkar är på väg upp till djurmagazinet i Piteå nu. Härligt. Har man så det räcker ett tag fram över. Bättre än de små 300 ml flaskorna som inte räcker någonstans. Speciellt nu då han är i "tov åldern" och håller på att få sin vuxna päls. HUvva. Nåja. man är då pysselsatt! :)


Ha det bra!

Såå skönt!

God kväll!

Vaknade nu. Råkade somna någon gång vid sju? tror det i alla fall. Har varit supertrött och haft lite sömnproblem i veckan och haft svårt för att sova. Har till exempel känt mig supertrött, gått och borstat tänderna och sedan bäddat ner mig i sängen, stänkt av tv:n osv. Sedan har jag försökt sova men det går inte.. Ligger bara och vrider och vänder på mig, kallsvettas och blir pigg igen. Slumrar till.. Också håller det på sådär ett bra tag. Så nästa dag är jag bara ännu tröttare för den lilla oroliga sömnen jag fått har mer bara varit utmattande. Suck. Nåja hoppas det blir bättre snart.

Nåväl. då jag vaknade nu så gick jag ut en sista sväng med Denzel och blev helt förvånad då det fortfarande var "ljust" ute. Inte som på dagen naturligtvis men ändå ljust. Jag fick en härlig längtan till sommaren då vi här uppe har ljust dygnet runt. Är såå skönt att ha mörkerfria nätter. Mmm. blir på bra humör bara jag tänker på det!! :)


Haha, hittade en bild från skolavslutningen första året på grans. Här på kvällen - natten i hammenviken med flera piteskolors ungdomar!

Mys på stan med Frida!

hej på er!

Efter skolan drog jag och Frida in till stan. Var meningen att jag skulle köpa ett par strumpbyxor inför utställningen på söndag... Alltid lika kul att gå på stan med Frida... Kommer alltid hem med mer än man ska! :)

Det här råkade också på något konstigt sätt hamna i mina shoppingpåsar:

Linne från BikBok: 149:-
Mintgrön/blå färgade shorts från Cubus: 149:-
Två par trosor från BikBok: 59:-
Lösnaglar från Cubus: 99:-
2 par strumpbyxor från H&M: 49:-

Svar till Agnes.

Kommentar Tid
Fin han är. Har funderat om afghan kan vara rätt för mig (Vill ha en ståtlig vacker och stolt hund som sällskap och utställning) - vad har du att säga om afghaner i temperament, egenskaper etc??



Afghan hunden är nog det rätta för dig om du "som sagt" vill ha en ståtlig, elegant hund. Den är väldigt självständig och har en stor personlighet och gör lite som den själv vill och känner. Så inte den optimala hunden för träning men en perfekt sällskapshund! Men, man får inte glömma att detta är en storvuxen hund som behöver mycket motion. Afghanen bör få springa minst 1 timme om dagen lös och få bra tillgång till att få röra på sig. Detta måste dock ske på ett inhängnat område då det är en ursprunglig jakthund och som jagar med synen. Så hipps vipps hittar den något intressant att jaga och då är det ingen idé att försöka stoppa den. Så, på ett säkert sätt.
Afghanen kräver dessutom mycket pälsvård. Badas ca var 4:e dag och sedan borstas grundläggande ett par gånger i veckan för att minska risken för eländiga tovor. Detta varierar naturligtvis också beroende på individens pälskvalitet och längd.

Afghaner varierar mycket från individ till individ. Vissa kan vara väldigt skygga för främlingar och håller
sig till sin familj. Medans andra som Denzel glatt går fram och hälsar på allt och alla! Bland folk och hundar ser man dem ofta med sitt stolta uttryck och orientaliska utseende med huvudet buret högt och med ett elegant swung i steget. Så, vill du ha en hund som inte är så intresserad av andra och gärna ligger hemma i soffan och myser är det en kanon hund. Men med mycket skötsel! Med familjen är detta världens kelgris och vill vara med på det mesta.

Detsamma i utställningsringarna. Denna ras gillar att "showa" och gör det med stolthet. Det speciella med denna ras är ju deras otroliga rörelsemönster! Ett svävande steg som ska se så enkelt och oberört ut som möjligt.

Så, Agnes hoppas du fick lite svar på dina frågor! Hör gärna av dig om du undrar över något mer!

Detta är en fantastisk ras!! ♥







Myskväll ikväll!

Hej på er!
Har suttit och pluggat i körkortsteorin och försökt mig på faserna men utan resultat. Blir så less!
Funderar på att gå på OK och köpa en stoor redbull så att jag ids plugga lite mer! Börjar närma sig nu. Huvva, fattar inte hur jag ska klara det. Det är ju super svårt! Och jag garanterar att de flesta som haft körkort ett tag inte skulle bli godkända om de var tvungna göra om det..

Nåväl idag har jag haft en riktigt kort dag. Började med ekologin då vi pratade lite om olika arter. Sedan hade bi samhälls då vi redovisade i tvärgrupper om olika terrorgrupper. Och sist men inte minst så hade vi engelska innan vi gick på lunch. Och sedan slutade jag! Är så otroligt skönt att kunna sluta tidigt vissa dagar för att jag är klar med matten. Dock för dem som valt matte B blir det längre tyngre dagar. :)

Så efter jag slutade tog jag denzel och gick till "besiktnings rummet" i nya hundstallet där jag trimade fram sadeln och halsen lite mer. Nu är han super gorgeous och kommer förhoppningsvis vara fit for fight på söndag! :)





Ikväll blir det en tacco kväll hos Stina med Felicia! Såå gott. Längtar! Magen kurrar bara jag tänker på det. MUMS! :)
Sedan så ska jag försöka ta en tidig kväl så att jag orkar morgondagen. Har varit uppe så sent och inte kunnat sova på hela veckan så känner mig allderles utmattad.

Ha det bra!!

Nu blir det allvar!

På söndag den 1/4 ska jag på Nationell utställning i Boden. Det är Svvk:s så det blir en special. Enligt PM:et skulle elva Afghaner ställas. Spännande! :)
Åker dit med Ingrid på morgonen så på lördag blir det bad, föning och en slut touch på denzel.
Kommer blir superkul!

Wish me luck!


Till vänster: Ingrid Moholm Kennel New fashion och New Fashion Autumn Collection "Babe" sedan jag och Leejoy's Dream Desire " Denzel"

WOW! I'm back!!

God kväll alla fina bloggläsare!!

Oj, oj, oj vilken bloggtorka jag har haft. Men nu är jag tillbaks.

Sja, vad har hänt sedan senast? Allt och inget antar jag. Kommer inte ens ihåg senast jag skrev.
Nåväl. Har kastat in en Billys pizza i ugnen och pustar ut efter att ha spelat fotboll de senaste två timmarna med ett härligt gäng. Var jätte länge sedan jag spelade fotboll men kul är det! Längtar tills i sommar så att man får spela lite i Vidsel! Alltid roligast där. Sja, annars har jag haft skola som vanligt och hunnit klippa klorna på Denzel.

I morgon slutar jag redan klockan 12 så då blir det att träna det sista momentet i allmänlydnads rutsystemet. Har bara kvar "valfritt moment" och sedan är jag och Denzel klar! Är så otroligt stolt över honom. Vi har utfört 11 moment och han har fått MVG på allt! Jag är så nöjd över att folk blir så förvånade över att en Afghan klarar sådant. men som jag säger, - Alla hundar kan, bara man motiverar dem. Men, även jag och Denzel har haft upp och ned gångar i våran träning. Nackdelen med en Afghan är ju att den har så stor egen vilja. Precis som jag vill ha det. Men detta kan göra det svårt i träningssituationer då de gör precis som de vill ibland och skiter i vad man säger. men, det är bara charmigt! :) Så, det + trimning står på schemat efter skolan i morgon.

på fredag blir det tvättstugan för hela slanten. Har en hel drös med skitkläder så det är verkligen dags för en tvättomgång. Men jag skyller på att jag haft slut tvättmedel! Därför har jag inte tvättat.
Nåja, så så blir det. Lördag vet jag inte vad som händer. Eventuellt följa Felicia på fest här i Öjebyn men då i ett nyktert tillstånd! Mådde verkligen inte bra förra helgen. Låg bakis i två dagar.. :)

Japp, japp. Nä. Nu ska jag äta.

Ha det super så skriver jag snart igen!!




Tired..

hej hopp!!

Nu har jag kommit hem till Rikard efter en långtur på skotern till paltdan i Långträsk. Jag är så himla trött och sliten nu. fyra mil på skotern i blåst och regn till och från är inte det bästa föret. Har varit som att köra på smör, i varje sväng så glider skotern ner i djupsnön.

Träningsvärken är inte den roligaste heller. tränade på Rikards gym igår. Ben, rumpa och mage.. :) Pust. Men jag är väldigt nöjd att jag tog för mig och gjorde det jag skulle. Alla repetitioner, nog för att det var tungt på slutet.

Nä, nu ska jag bege mig mot duschen och sedan vila ett tag innan middagen. :)

Ha det bra!!




Tittut!



P-town.

Hello!!

Länge sedan sist nu!
Sitter och ser på BigBrother 24-7 nu och har precis ätit en flingtallrik (middag) och bokat tvättid. jepp, jepp. Roligt.
Dagen har varit..blåsig. Om inte annat!! :) Har blåst supermycket. Har aldrig vart med om att det blåst så mycket tidigare. Tror jag då! Helt sjukt.

Nåja, jag har i alla fall klarat resultatlistan för ringsekr. provet. Bara teorin kvar nu. 3;e gången gillt antar jag. :)
Har för nuläget 3 prov inbokade.. Känns ju sådär men jag ska försöka göra mitt bästa. Det känns ju bättre av vetskapen att ingen klarade ringsekr. provet första gången. Så svårt är det. :) Lite elaka tankar dock!

Nä. Nu ska jag se på det här.

Ha det bra!! :)


Ny glajjerna.


Förlåt för den dåliga bilden men så här ser i alla fall de nya glajjerna ut! :)

Dagen!





Så här glad och välmående såg Simba ut då vi kom och hälsade på honom hos hans nya ägare. Han var superglad och fick ett ca:45 cm långt tuggben av mig som present. Han var sig så lik. Enda skillnaden var vikten och bleknaden i ansiktet. Men psyjet och allt han gör är Simba gubbens riktigt "jag". Jag blev så otroligt gad att se honom!! Vacker vovven.

Sedan så var vi i Boden så Emil fick sig en ny frilla och i Luleå hämtade vi mina nya glasögon och gick runt på affärer. Hann även fara på Max och äta en god lunch.

Sedan i Piteå hade jag ju körlektionen medans mamma var ute och gick med Denzel och sedan for vi hem. Borta bra men hemma bäst! Så är det. :)


SMIIIILE!!
Malin (frisören) färgade topparna gröna med någon typ av hårsprej som var färgad grön. Så det är inte permanent. Tack och lov!



Mot stan idag!

Godmorgon babes!

Sitter och trycker i mig frukost samtidigt som jag bläddrar i nya  hundsport. Bra start på dagen!

Idag far jag, mammsen och Emil mot stan/städerna. Ska ju nämligen till tre städer idag. Boden, Luleå och Piteå. "fyrkanten runt" . Vi ska först nu på morgonen och hälsa på Simba gubben och se hur han har det ♥
Sedan ska vi till Boden för att Emil ska klippa sig. Och då därefter vidare mot Luleå för att hämta ut ny glajjerna och gå på stan lite. Inte pjåkigt! :) sist men inte minst så ska vi till Piteå för att jag ska på körkortsteori.. Thats it! Kommer nog vara trött ikväll..




Min nya earcuff. från ur&penn.

Morsning!

Godmorgon alla!

Funderar starkt på att slå igång The sims igen.. Men oroar mig för att jag kommer bli fast där allderles för länge. Borde egentligen ta Denzel och gå upp till mamma och umgås lite. Aja, kanske börjar med lite frukost och sedan få vi se!

Ha det! :)



Smiile!

Finally!!

Hej på er.

Äntligen är allt löst med medlemsavgifter hit och dit och klubbar m.m. Jag har pratat med både Kassör och Ordförande för svenska vinthundsklubben och nu är jag så välkommen till utställningen i Boden och betalar in sedan via Shu (sveriges hundungdom) Då det är dags. Jag är såå glad att det är löst! Känner mig smått stolt över mig själv som ringt runt och fixat och donat och att allt löste sig till sist! Happy face! :)

Sov så gott!!



mammas hund Zorro.
Blandras mellan Norsk älghund grå (gråhund) och Jämthund.

Jobb = pengar.

Ja, så får man tänka då man är trött, och lat, och egentligen inte orkar. Har jobbat nere på lagret idag och burit en massa. Det är som ett gympass som pågår i evigheter. Nu är jag i alla fall glad att det är gjort. och att jag får sitta hemma i soffan och känna att jag gjort något bra. Jobb är pengar och med den tanken i bakhuvudet går allt så mycket lättare! Tips till er som har en lat dag!

Nåja, nu ska jag bara vänta på Rikard som gymmar och sedan ska vi ner på Ica en snabbis innan det är dags för matlagning. Är suuperhungrig så maten kommer nog smaka extra bra idag. Välförtjänt. :)

Ha det bra, skriver mer senare!



Så här glad och rolig känner jag mig just nu!
Supertrött och hungrig..
(Bilden är tagen i somras efter en springrunda runt i Älvsbyn)

Många funderingar i luften..

GOD MORGON! Sovit bra?

Jag sitter nu och äter frukost, keso med äpple och banan. Och ska strax gå ut och gå med mammsen. Hon kommer hit på en tio minuter kanske. Blir skönt. :)

Pratade med Malin igår och vi kom in på att medlemsavgiften för svenska vinthundsklubben skulle vara inbetald senast den sista januari. Och jag har ju inte betalat och är ju anmäld till deras utställning i Boden den 1 April. Så det innebär att inte jag får vara med där? eller. Har så många funderingar kring detta då jag fick bli medlem via SHU (Sveriges hundungdom) och för deras medlemskap ska man betala efter 1 år då man blev medlem och få en avisering hemskickad. Så då borde ju de andra klubbarna som ingår ha samma krav? annars måste jag ju betala Snkk:s, Svvk:s och Shu:s vid tre olika tillfällen och det blir ju aningen grötigt.. Ringde till Svvk:s ordförande i morse men hon svarade inte så måste försöka ringa senare idag. Börjar bli orolig att jag inte får vara medlem. Tänkte ju liksom att dom skulle skicka hem en påminellse eller liknade så att man fick det i hand. Inte att man måste hålla på och kolla på allas hemsidor för att veta då man ska betala in medlemsavgiften.. Nåja. Får se vars det slutar!



Sweet dreams!

Nu har jag vart ut sista svängen med Denzel och ska krypa mig till kojjs. Har varit hos Marie och sett Big Brother och surrat. Är gode sliten efter dagen så lär säkert sova bra! :)

Sweet dreams alla!



Slappeli slapp, slapp..






Nu är jag hemma och sitter i soffan och slappar. Blev bara två timmars jobb idag. Men var faktiskt ganska skönt. Ska snart börja med middag som blir ris och laxfilé med sallad. mumma.

Hela kvällen kvar och jag tror jag stannar i samma position som nu. Halvt liggandes i soffan med datorn i knät. Låter superbra tycker jag! :)



Nu blir det jobb.

Ska bara få mig lite mat i magen och sedan åker jag på lite jobb. Blir jättebra! Har längtat efter det. Kanske låter konstigt för er som är i arbetslivet men för mig är det superkul med lite extra pengar att lägga undan. :)

Nåväl. ha det bra så skriver jag sen ikväll!


Bild från gårdagen.

Måndag och lov.

Hej på er!

Sitter ner en stund efter att ha städat hela huset.. Men nu är det fint och väldigt hemtrevligt! :)
Vaknade sent idag och har bara njutit av vetskapen om att jag inte behöver gå skola idag, och ingen annan dag på hela den här veckan. Såå skönt. Har hunnit vara ute och gått med mamma nere på isen också. Har varit så varmt och fint väder så är riktigt skönt att vara ute. Solen värmer och snön smälter. Kan inte kännas annat än bra!


Zorro och Denzel.


Jag och Denzel.


4/03-12







Godmorgon.

han bli ett inlägg nu också!

Har vaknat och klätt på mig, ska bara göra lite frukost och sedan går jag till mamma. Sedan blir det en heldag till skogs! Så skönt. Nåväl. ha det bra så skriver jag senare!



Längtar tills imorgon.

Hej på er!

Nu är det bestämt om morgondagen. Och så här blir det:
Mamma ringer mig i morgonbitti då hon vaknat och sedan går jag och Denzel upp till henne, fikar lite också. Sedan tar vi fram skotrarna och packar för avfärd mot stormyran (stugan) där vi kommer tillbringa hela dagen. Kommer bli riktigt skönt med en heldag ute i naturen. Vet inte hur långt in det är men skulle tippa på ca 2 mil.
Andas in riktig natur luft! Ojj vad härligt.. Ska ladda telefonen inatt så att jag kan ta rikligt med foton!

jaja, sov gott så skriver jag i morgonkväll!!


Denzeroooo.

Ja, det är Denzels nya smeknamn enligt Rikard. Och direkt Rikard säger eller ropar Denzerooo så kommer Denzel kutandes så fort han bara kan. Men om jag ropar Denzel. så tar han den tid han behöver och tänker om en - två gånger innan han bestämmer sig för att överhuvudtaget resa på sig.. Så, om jag kanske döper om honom har jag värsta inkallningen på han och kan släppa honom på skolan i inhängnaden? Skulle ju vara kanon. Men, min kille har "gröna fingrar" med hundar varken så han vill eller inte. Hundarna (mina och andras) tyr sig till honom direkt. Denzel är ju hellre med Rikard än med mig. oftast i alla fall .

Nåväl nu ska jag dricka mitt kaffe och sedan föna denzel. :)

Attans!

Jahapp. Kuggade andra gången på rs provet.. Tror jag ger upp. Hade tydligen bara ett slarvfel men verkar ju inte som om jag ska få blir ringsekreterare.. Jädra skit! Ursäkta språket men blir så arg och besviken. Har aldrig haft problem med något prov och speciellt nu då jag tyckte det gick så bra..:(

Nåja, kanske tröstshoppar lite på Nelly. Har hittat super mycket snygga skor. Vill ha, vill ha. Dock fel säsong att köpa klackar så det bara är slask och dåligt underlag. men inomhus funkar det ju! :) Blir direkt på bättre humör om man får fantisera lite om skor.. :) Köpte ju dessutom ballerina nu i veckan så då kan jag få unna mig ett par klackar okcså!


Vilket väder!!

Godmorgon mina fina!
Har druckit en Nutrilette shake och hunnit vara ut med Denzel en sväng och strax tror jag jag ska fortsätta med en The sims 3 runda. :) hehe, sjukt hur lätt man blir beroende av det.

Solen skiner idag igen och såhär klockan halv tio värmer det redan! Såå härligt. Blir att vara ute mycket idag!


Nu är det lov!

Hej på er!

Nu har jag lov i en heel vecka! :) Så himla skönt. Förhoppningsvis ska jag jobba så det känns bra.
Har gått skola idag som vanligt och sedan åkte jag med Rikard hem till Vidsel. Så, nu är jag hemma och det var ju ändå närmare två veckor sedan sist.

Imorgon blir det att bara ta det lungt. Eventuellt kasta Denzel i badet.. Längtar inte men kan å andra sidan inte strunta i det. Han är rejält tovig nu och jag vill ju inte förstöra hans päls.. Så, blir nog ett bad. Sedan på söndag så beroende på vädret blir det nog att köra skoter med mammsen. Vet inte var, hur eller med vem mer så vi får se hur det blir! :)


Känner mig mycket bättre!

Hej på er alla!

Idag känner jag mig frisk och utvilad. Har bara lite snuva men annars är allt som det ska. Känner mig inte hängig, trött eller febrig.
Var nog bra att jag vilade igår och idag så jag slapp vara sjuk nå längre. Förhoppningsvis får jag vara frisk nu.

Ska strax rasta Denzel för att sedan ta bussen in till stan för att gå på körkortsteori på trafikskolan. Blir tredje tillfället så bara två kvar efter detta. Sedan måste jag klara mig helt själv.. :O Nog för att det känns bra.

Jag gjorde Fas A igår och fick 37 rätt av 55. Känner mig faktiskt riktigt nöjd för att inte ha pluggat något! Bara 18 fel. haha Oj vad det lät mycket men. Äh, jag är ändå nöjd! :)

Kommer hem ikväll någongång. Kanske vid sju tiden. Då jag är klar helt enkelt!

Nåväl, ha en bra dag så skriver jag mer senare!!



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!