För första gången

i mitt liv så har jag plockat hjortron ute i vildmarken. Smakade dock inte så gudomligt som de brukar då säsongen är över för iår. men, var riktigt kul! :) Känner mig så nöjd och stolt på något vis. hehe. Kanske lustigt att göra det men så är det i alla fall.
 
I morgon är det back to buisness som gäller. Ska vara på praktik i tre veckor och gruvar mig redan för morgondagens tidiga uppstigning som väntar. hujja, är inte van vid sådana nu för tiden. Men, kommer säkert att bli roligt att umgås med hundar hela dagarna.

Trött chey

känner mig allmänt trött och seg idag. kan ha att göra med gårdagens tripp till benbrytarforsen (1 mil frå moskosel)
 
Jag och Rikard åkte dit för att hälsa på Mats och Marianne som ställt sig med husbilen där och ska stanna över helgen. Blev rätt sent innan vi var hemma. Tror klockan var runt 00.00 tiden. Dessutom tog vi det väldigt lugnt på väg hem då det var bäcksvart ute och efter de små smala skogsvägarna är sikten väldigt begränsad. Låg kanske i 50km/h.
 
Var väldigt skönt att komma hem efter att ha suttit ute vid brasan och blivit uppäten av mygg. Somnade som en stock kan jag påstå!
 
 
Ikväll blir det brännmarksfest och god grillad mat. Den ska nämligen vara hos mamma och magnus så ganska skönt att bara kunna komma förbi en sväng och kunna gå in om man känner för det. :)
 
Har sytt två nya luvor. Denna gröna supermjuka bommulsluva och en rödfärgad. Här går det undan :)

Nuså.

Hejhopp!
 
Har varit hos Marie hela dagen och först jobbat och sedan sytt. har sytt en luva till Denzel. :) Många återstår men nu var första gjord och den satt jättebra! :) Kul, kul .
 

Give me some ideas..


Lite att göra?

Sitter här i min ensamhet i väntan på bättre tider..? Har varit så uttråkad idag
 
Är ändå på bra humör bara för att solen var fram i morse och det var varmt. Så har sprugit omkring i shorts och linne med Denzel. Hunnit hälsa på Marie en snabbis och sedan återvänt hem hit. Nåväl. Hoppas att de hemska molnen som drog in försvinner lika fort. Vill ha sol och värme! Sådan är jag. Har jag sol och värme så är jag nog världens lyckligaste. True story!
 
Egentligen finns det hur mycket saker man skulle kunna göra då man har hus. Jag skulle kunna klippa gräset, tvätta, städa, plantera vårt nya körsbärsträd osv,osv. Skulle även kunna bada Denzel. MEN, det är tråkigt. Vill hitta på något. Sja, detta blev ett grymt ovärt inlägg men då har jag fördrivit tiden med något i alla fall. :)
 
 
Ha det bra!! :)
 
Moahaha...:)
 

Dagen

Hejhopp!
 
Dagen spenderades i Storforsen med mammsen och lillebror. Har varit superhett idag och vi har bara badat och solat hela dagen. Tror till och med att jag lyckats bränna mig på ryggen..Ajaj. Så blir det då man färdas omkring i vatten och sol. men, jag är så himla glad av att jag tog till vara på dagen och var ute. Detta kan ha varit sista dagen med sådan här värme. så, tog till vara på den. :)
 
Kom hem vid halv fyra tiden på eftermiddagen och gick ut på baksidan med Denzel och borstade igenom honom och snoddade upp allt nödvändigt hår. Så, nu är han fräsch och fin.
Har sedan dess mest varit inne och knogat på. Nu är klockan halv tio och solen har gått ner. Ska ta på mig lite varmare kläder och sedan bege mig ut på en skön kvällspromenad. Skönt, skönt.
 
Ha det bäst alla och sov så gott!!
 

14 Augusti

och 6 dagar kvar innan skolstarten för mitt sista år i skolan!!! :) Nice. Eller, inte. Känns drygt att sätta sig vid skolbänken igen men känns ändå bra då det är mitt sista år.
 
Idag är väderprognosen SOLIGT och VARMT så får se vad man gör av dagen. Blir eventuellt storforsen och ligga och pressa på brännan där. Liksom sista chansen att få någon färg över huvudtaget i år. Skulle vara sjukt skönt. Annars så blir det jobb och sy luvor till Denzel. Hade i alla fall det som plan innan jag visste hur vädret var. Så, a får se vad som händer och sker. :)
 
Ha en bra dag!!

Bredsels byadag.

Hejhopp!
 
Idag har jag cyklat med mammsen till Bredsel och gått runt på byadan en snabbis. Fanns dock inget att se så vi lessnade och cyklade hemmåt ganska fort igen. Det gick förvånanssvärt fort. 5 minuter dit och ännu mindre hem då det är nedförsbacke. Bra, bra! :)
 
 

10 Augusti

En vecka kvar av sommarlovet nu. Känns väldigt tungt.
Har spenderat dagen uppe hos mammsen. Riktigt härligt. Har varit hyffsat varmt och sol så vi har suttit ute och myst på. Jag har säkert druckit fem koppar kaffe. Har varit väldigt sugen på det. Har även duschat Denzel men behöver gå igenom honom en rejäl gång till. han behöver en "helrenovering". Trimmas och borstas igenom och snoddas. men, får ta det senare. Nu ska jag slappa en liten stund innan jag ska i duschen och göra mig klar inför ikväll då det blir grillning hos marie med folk. Cosy, cosy. :)
 
Bilder sedan dagen:
 
haha, måste lägga upp en bild på ponnyn jag ritade. Ska föreställa en gammal svankryggig ridskoleponny.

Solen skiner

Godmorgon på er!
 
Vaknade av larmet som vanligt nu för tiden och det börjar faktiskt gå bättre och bättre att stiga upp. Tittade ut genom fönstret och ser för en gångskull att det är sol. Inte ett moln på himlen. Nice!! Idag struntade jag i att fara till Luleå och fagernäs trädgård. Vi får ta det någon annan gång. Hm. Vad dagen har att erbjuda vet jag inte ännu. Ska i alla fall bada Denzel och sedan vet jag inte. Gå till mamma en sväng eller något. Får vell se. :)
 
 

Funderar, funderar.

I helgen är det utställning som står på schemat. Vet dock inte om jag ids. Det är en stor utställning i umeå för vinthundar och 17 afghaner är anmälda. Denzel är anmäld och betald dit men han är lite ur form.
 
Ingen kan vara i toppform hela tiden och Denzel har visat detta på träningar och i allmänhet. Har tappat mycket vikt men äntligen börjat äta igen. Han är mager och inte lika "showig" Detta kommer naturligtvis ge sig med tiden. I nuläget känner jag inte för att ta med honom till en stor utställning och visa den sidan av honom som inte är han lik. Han behöver gå upp i vikt och få tillbaks suget. Ja, jag vet inte. Har morondagen på mig för att tänka på saken.
 
Känns som att jag skulle vela ge honom ledigt från utställningsringen ett tag samtidigt som jag vet att tävlingssäsongen snart är slut och det skulle naturligtvis vara kul att få åka iväg om allt satt där det skulle. Dock är det inte sista gången så att jag måste fara. men kan vara sista gången jag kan ställa honom i unghundsklassen (mindre konkurrens). Sedan går han in i vuxenklassen med mycket hundar. Nåja. ska sluta tvivla. kommer ju fler gånger. Right? :)
 
 
 
 
 
Vill skicka in ett särskilt tack till leena och Jonny Pettersson som fött upp denna underbara hund. Han blir bara bättre och bättre och jag är så nöjd med honom. TACK!! ♥
 

Bortskämd prins

Min hund Denzel är nu bortskämd. Jag å andra sidan älskar att skämma bort honom och han är nog nöjd. Denna månad har han fått 6 nya bäddar. Olika färger. Ett par rejäla stövlar. Två par leggings och nu en massa tyg till nya luvor. Var in i en tygaffär idag och hittade söta tyger i mjuk tunn bomull som ska bli luvor. Räcker till säkert 7-8 stycken. inte dumt!
 

Foto på Denzels nya stövlar.

Berättade ju igår om att jag fått hem ett par vita lack stövlar åt prinsen. Har försökt fotat dem idag med det var inte lätt vill jag lova! Vitt och latex. Kameran vill antingen göra den suddig och inte fokusera eller använda blixt så man blir alldeles bländad. Men, då jag satt och höll i dom fungerade det bättre.. haha, omständigt det där! :)
 
 
Så, sådär ser de ut. Hon (Kristina Rosenberg) som sytt dem gör även andra Afghankläder, Så som: regnkappor, luvor, pinkskydd, leggings och dessa stövlar. Hon har även gjort det enkelt så att man ser vad som är vad. Ni ser tejpen. "Fram vänstra" super till en början så man vet vad som är vad.

Trädgården

Godmorgon!
 
har varit ut och fotat de nyinkommna till trädgården. Hallonen och smultrona och i helgen blir det påökning av jordgubbar och sockerärtor. :)
 
Smultronen i krukorna ska vi dekorera upp med fina runda stenar och murgröna. Dessutom ska jag till Älvsbyn idag igen och kolla på krukdekorer. Finns så fina skyltar och dylikt. Hallonen tar sig också bra och har redan kommit små bleka bär. :)

Snygga, nödvändiga stövlar.

Har beställt hem stövlar eller "boots" åt Denzel. Vita lack stövlar som kommer komma väl till användning under utställningarna. Ska fota dem i morgon hade jag tänkt. har även specialbeställt två par leggings år honom. Ett par knallröda och ett vanligt svart par. De är som stövlar fast utan fot. Så enkelt att kunna dra på snabbt om man bara ska ut på en promenad. Nåja, mer om detta kommer i morgon!
 
SOV GOTT!! :)

Trötter

God afton.
 
Jobbade till 19.00, handlade, kom hem, hängde en tvätt, åt mat och nu ligger jag helt däckad av trötthet..Är såå slut efter dagen. Ska ut en cykeltur med Denzel och sedan hänga en till tvätt innan jag har tänkt kasta mig i säng och sova som en stock tills att klockan ringer 08.00 i morgon. Låter som en bra plan tycker jag.
 

Dagen --- so far

Hellow! Sitter i soffan och äter en salami macka. MUMS! Har fått världens sug efter salami. Just pepparsalami. Sitter och äter den som den är. Har ätit ett helt paket på 1 dag...Sjukt!
 
Nåja. vaknade vi nio tiden idag och har sedan varit uppe hos mamma en sväng innan jag gick hemmåt igen. Ska på jobb strax då Krille hämtar mig. Ska klippa gräset på firman. Nice, nice. Gillar att vara utomhus så det blir bra. :) Ska bara klä mig varmt för här i norr är det ruggigt kallt och blåser.. Hösten närmar sig med stora steg och det lämnar spår på träden som blivit gula och tappat blad på måpnga håll och kanter.. Tragiskt. Denna sommar kan man verkligen inte kalla sommar. Varmaste dagen var 28 grader och det var kanske MAX 3 sådana dagar i år. Tvivlar på att det blir varmare då man ser termometern på 14-15 grader om dagarna. Nåväl. Min spargris fylls på mer och mer och förhoppningsvis får man sig en skön utlandsresa i vinter. Det skulle sitta rätt. :)
 
Skriver mer senare!

hemma !

Hallojj  !!
 
Sitter och äter morötter och dipp i väntan på att bli bjuden på middag..IGEN! Fast denna gången hos Marie. Blir thai mat. Jag är dock så hungrig så jag handlade morötter och dipp som jag äter nu. Ska inte äta för mycket men några till.. :) Dagen har varit jätte bra men jag är supertrött nu. Skulle bara vela lägga mig i sängen och sova för kvällen. Skulle vara gudomligt. Men, det får vänta. Tvätten ska hängas och vikas innan det.
 
 
Ha en bra kväll alla!!
 
obadad tjorvig denzel. Har blivit en stor kille nu.

Tidsinställt inlägg

Här få ni ett tidsinställt inlägg för att jag just nu är i Piteå med Marie.
 
Bilder från karuseller på luleåkalaset. :)
 

Liten update

Godemorgon.
 
Jag känner mig alldeles slapp i skallen. Orkar inte tänka riktigt klart idag. Super trött men måste stiga upp då klockan ringer för att börja ställa om tiderna till skolan. Suck. Två veckor kvar av lov sedan börjar slitet. Eller är borta på tre veckors praktik innan så behöver inta vara PÅ skolan förens om fem veckor. Skönt.
 
Igår var jag hos mamma från att jag vaknade till strax innan 13 tiden och sedan for jag på jobb. Jobbade till 17 och sedan snabbt hem, duscha och fixa innan vi for på middag hos Pelle och Gun-Marie. Bjöds på palt. Inte dåligt alls.
Sedan hem efter paltkoman och ladda om för en springrunda. Jag och Rikard sprang konstigt nog bättre än någonsin trotts denna tunga mat och två vinglas..Konstigt. :) Känner idag vilken sträckning jag lyckats få i innerlåret trots stretching. Nåväl. Inte lätt.
 
Idag far jag till Piteå med Marie. Ska fixa lite ärenden. Gå på stora Nolia mässan, banken, posten, till Irma och ta henne till tandis och sedan ut till Sjulnäs för att hämta hem ett bord som jag köpt på en auktion. :) Full rulle idag med andra ord. Kommer nog hem sent.
 
Ha det bra alla!!
 
 
Mamma och jag i torsdags på luleåkalaset. Kul mamma att du har fått vara i Turkiet och inte jag...Ser ut som ett spöke. haha :)

Lördags mys.

Men mig själv och hundarna i brännmark.
Mamma och Magnus är på bröllop så är hundvakt åt Zorro. Så sover här medans de roar sig. Rikard är i Luleå på Lulekalaset med grabbkompisarna och blir kvar där över natten. Såå, jag tjockar mig med chips och Coca Cola framför tv:n :) Grymt slappt och skönt!
 
Hoppas ni har en bra kväll!!
 

Hurtigrutten a lá Emelie

Just ätit en god tallrik med nyplockade blåbär, mjölk och socker. mumma! Vaknade vid halv tio tiden. Steg upp. Slöade i soffan en stund och sedan gick vi ut på gården för att plantera hallonbuskarna och smultona. Blev ett hyffsat långt arbete innan allt var på plats. Fick avbryta mitt i allt och fara med Denzel till hundgården och handla tre nya säckar planteringsjord. Bilder på den uppdaterade trädgården kommer ev. imorgon. Har inte fotat något idag och just för tillfället ids jag faktiskt inte.
 
Efter planteringen så hoppade vi i bilen och körde mot skogen för att plocka blåbärna. Känns som om kroppen borde vara tömd på allt blod så mycket som vi blivit bitna av mygg..Inte kul.
 
 

Gårdagen

Godmorgon på er!
 
Steg upp för en stund sedan och ska fixa i mig lite frukost på ett tag. Igår for ju jag och Rikar till Boden och vidare till Furunäs blomsterträdgård. Där handlade vi lite hallon planter och en massa smultron. MUMS :) Smultronen var helt gudomligt goda. Så mysigt att bara kunna går och plocka godsaker på gården. Varje smultronbuske gev ca. 50 bär. Inte dåligt då det är så pass små ändå. :)
 
har en massa bilder sedan torsdags då vi var på luleåkalaset. Ni får dem någon dag framöver då mamma har kameran på bröllop ikväll.
 
 
Ha en bra dag. Skriver sen!

Dagen.

Hej hopp!
 
For från Vidsel vid 10-11.00 tiden mot Luleå. Gick på tivolit. Emil åkte en massa karuseller. Även jag:) Sedan blev det shopping och färd hemmåt, Var en skön, hyffsat kort dag. :) Imorgon bär det av igen... :O
 
 
Ha det bra!

Mot Luleå

Älskar att ha jobb då man själv väljer sina tider och dagar. visst skulle det vara kul med ett fast jobb men med sådana här förmåner kan man göra mycket mer. Idag blir det Luleå med mamma, Magnus, Emil och Emils kompis. Jag ska fixa lite ärenden på banken och sedan ska vi gå in på luleå kalaset. Åka karuseller. Haha. Ja, jag älskar karuseller. Tur det inte finns någon åldersgräns på dem. :) Nu har jag ju tillochmed en anledning att få åka. Säger bara att "Emil måste ha någon att åka med" .. :)
 
Husromhaver. Kommer hem senare idag. Ha en bra dag så hörs vi senare. Ska fota en massa också hade jag tänkt.
 
Picture taken in early may.

Morgon nöje.

Godmorgon!
 
Har vaknat efter larmet i dag i alla fall! Har hunnit duscha och gett Denzel mat och nu sitter jag här och läser tillsammans med min frukost. Detta är ett riktigt morgons nöje då dessa ramlar ner i postlådan.

dagen.

Vaknade vid tio. For iprincip direkt på jobbet och jobbade till halv tre tiden. For hem. Satte mig i soffan och har sedan suttit där mer eller mindre sedan dess.. Slapp dag. Jodå! :)
 
Ha det bra"

Godbye nanny.

Nu har Johanna begett sig på nya äventyr. London. Hon ska jobba som nanny åt en familj och även ta hand om deras hästar. Inte dåligt, inte dåligt. Tråkigt dock att England ligger så himla långt bort. Och det värsta är att ingen vet då hon kommer hem. om hon kommer hem..Eller jo. Till jul. en snabbis och sedan åker hon igen. Jag hoppas i alla fall att hon får det superbra och trivs där nere. Lycka till Johanna!
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!