Äntligen!

Efter ett långt avbrott från allt som har med hundutställning att göra så är det otroligt skönt att få ta sig tillbaks igen! Äntligen kommer vi ut i ringarna och får springa vänstervarv igen . 
Vi börjar nästa helg i Boden på en liten inoffare som norrlabben annordnat. Jag kommer åka till Luleå fredag för att träffa Maud med hennes afghantjejer. Vi ska fota lite, trimma och bara ha det bra, Sover där och sedan åker vi tillsammans till Boden :) 
 
 

Rensning

Jag är världens gottegris! Älskar fika, godis, läsk you name it! Jag måste verkligen sluta med mina dåliga vanor och ge upp sockerbehovet. 
 
jag ska härmed försöka sluta med att äta socker. Oavsett vad det är. Exempelvis yoghurt. Det är ju hur mycket socker som helst i dem. Got it? 
tror att man kan göra mycket av att bara "rensa" kroppen från allt socker så att istället för att ta en chokladbit tar man en brieost skiva! 
 
hoppas ni förstår ! :) 

Finally

 
Efter hårt arbete i matkällaren så funkar nu vattnet och jag drömmer om en varm dusch :)
ikväll blir det att fira Frida Jonsson som fyller år på Bowlinghallen :) 

Mitt hjärta brister

 
Hittade den här videon från då Denzel var en liten valp och då min kära Simba fortfarande var pigg och kry! Fy vad jag saknar honom .. Jag vet dock att han har det bra nu och då är jag nöjd. Usch. Är så otroligt nöjd å andra sidan att jag har Denzel och hans clowniga humor! Men det exemplarika skulle vara att få ha båda tillsammans igen <3

Känner mig handikappad

Vaknade för en timma sedan ungefär och som vanligt så åkte andre på jobb. Han skyndade sig att säga att vi inte har något vatten innan han for. Kul, för då jag vaknar är det ganska brottom på toaletten! Men det gick ju inte. Så jag gick ut på en promenad med Denzel, tog med mig papper och sedan fick jag göra mitt behov som en hund ute i kylan. Burr, Men vadfasen ska man göra? Och allt nu på morgonen har bara varit en suck. Jag känner mig så handikappad utan vatten! Man kan ju inte göra någonting.. Fick gå ut och hämta snö i Denzels vattenskål så att han kan dricka då det smält. Nä usch! Ingen bra start på denna helgen.. 
 
Nu har jag gjort upp en brasa i köket öppnat skåpen och hoppas att ledningarna till vattnet tinar så att man kan börja leva igen! :) 

Ibland har man tur i oturen.

Var inte min tur att köra till skolan den här veckan men blev så i alla fall idag. Steg upp i vanlig tid vid fem och sedan for jag. Vägen dit var inte det roligaste då det var fullt med snörök och fläckvis halka. Vi tog oss i alla fall fram tillsist.
 
Hade teori och självstudier fram till två sedan vart det körning till fyra. Känner att körningen börjar rulla på och jag blir mer och mer trygg i lastbilen. Idag fick jag bland annat köra i stan, landsväg, stora 97:an samt backa mot kaj vilket gick superbra ! Ska boka uppkörning nästa vecka och ykb prov. Sedan är det bara ge gärnet och haka på släp! Wihoo. 
 
Nu sitter jag hos svärmor och svärfar och väntar på middag! 
 
Ha det gött. 

Ut på marknaden

Dagen har bestått utav skola och en massa plugg och körning. Har ringt runt lite till olika åkerier i hopp om att ta sig ut på marknaden igen! Var ju väldigt länge sedan jag jobbade och aldrig i denna branchen så man är aningen ringrostig! sista gången jag jobbade var 16 Augusti tror jag. 
 
Har som plan att visa upp mig och söka jobb i god tid även om jag inte är färdigutbildad. Känns bättre att vara i god tid än att stå där färdigutbildad med alla behörigheter och sitta hemma för att man inte har hittat jobb. Drömmen är att gå ut skolan en fredag och kunna åka på jobb måndag. :) Det skulle ju inte sitta helt fel! 
 
 
Nu blir det att boka och kolla utställningar! 
 

Tillbaks till allvaret

Idag var jag tillbaks i Boden för skola. Känns sisådär efter att ha varit ledig i två hela veckor. 
 
Klockan ringde 05.00. Var försvånadsvärt pigg och gick upp på första larmet. Hoppade i duschen åt en snabb frukost, rastade Denzel och sedan fort iväg mot öjebyn. Väl där så samlades vi (är fyra stycken som samåker från Piteå så har valt att samlas i öjebyn så har alla någolunda lika långt att köra på morgonen). Hoppade in i Mattes bil och for sedan vidare mot Boden, Sävast. 
Väl framme så var det bara att kolla körchema och sedan sätta sig i en lektionssal för att plugga teori. Fick även tillbaks proven sedan innan lovet och det såg riktigt bra ut! :) 
 
Sedan vart det ut och köra lite lastbil och det gick också bra. Så gemensamma summan av dagen var bra! 
 
Väl hemma igen så blev det middag med Jonte å Elin vilket var supertrevligt! Dessutom så fick jag mina efterlängtade Lundgrens transport mössor ! Yeeey. 
 
Nu ska här pluggas och sedan tvätta och vika lite kläder. Nice tisdag. 
 
Ha det gött! 
 
 

Måndag 6 januari

Här tog man sovmorgon så det står härliga till! Vi gick nog och lade oss vid 01.30 inatt så jag tycker jag har rätt till att sova lite längre. Sedan så har man en väldigt morgontrött hund också så han bryr sig inte. :) 
Andre var tvungen åka på jobb i morse så hans planer är räddade. 
 
Dagens planer för mig är att plugga, städa, och må gott :) Kanske testa fara till skidspåret och se om det har blivit nå bättre före. 
 
Emil och jag på julafton 2013
 

Mitt förevigade motto.

 

Så underbart

Grannarna var förbi med sina hundar Bira (Bull terrier) och Sibelle (blandras) . Släppte ut Denzel och jäklar som han sprang och busade! Han rymde dock X antal gånger men han hade då roligt. Så himla underbart att se att han har det bra ! Nu längtar jag dessvärre ännu mer till sommaren då vi ska bygga staket runt baksidan. Så skönt att kunna ha honom ute utan att följa honom till punkt och prickar. 
Att bara kunna öppna altan dörren och släppa ut honom så får han roa sig själv bäst han vill. :) UNDERBART! 
 
 

Varför, varför, varför?

Nu är jag sjukt less på min dator. Det här är andra gången som den total pajjar.. Första gången var någon vecka efter studenten då jag skulle lägga in massa bilder. Andra gången nu. 
Tur att Andre har sin som fungerar någolunda. Kan dock inte lägga in bilder så har ingenting att visa er. Det går ju naturligtvis att blogga från mobilen men då blir det bara korta inlägg. 
 
Nä, slut med klagomålen! Nu ska jag sätta mig och göra ett hemprov i YKB:n samt C-teorin. 
 
 
Den här måste jag ha med då den är helt miljöklassad. Den går på avfall från Smurfit Kappa här i piteå och det är bara den och en till bil som snurrar i Norrbotten. Tyckte det var otroligt smart och snällt mot miljön. DME kallas det men man måste vara försiktigt vid tankning då bränslet är sövande. Så att man inte glappar mellan pluggen. :) Bra att veta? ... haha :) 
 

Nu är julen ute!

Äntligen har jag tagit mig tid att stöka ut julen! Jag är ingen riktig julmänniska och visst är det mysigt med lite julstämning precis runt julafton men sen vill jag gärna få ut det. Tycker det blir så stökigt med en massa julpynt, gran å stakar överallt. 
 
Nu får vi ha det rent, ljust och fräscht igen! :) 
 
 

Agilitytävlingen

Idag debuterade som sagt jag och Denzel i agility. Tävlingen höll hus på Hundvis hundskola i Bergsviken här i Piteå. Riktigt skönt att få tävla på hemmaplan och slippa åka land och rike. Dessutom så var det en riktigt bra fin innelokal med konstgjortgräs m.m 
 
Så här var tävlingen indelad: Agilityklass, Hoppklass, Tunnelklass. Samt i storlekarna small, medium och large. 
Vi tävlade i agilityklass (Alla hinder inräknade) och även hoppklass (Kontakt hindrena borttagna) 
 
VI började med agilityklassen där jag höll på dö av nervositet. Denzel hoppade superfint de två första hindrena. Nästa var slalomen. Början gick bra och vi tog det lugnt och försiktigt då det inte är vår starka sida. I mitten så bestämmer han sig för att göra nummer två, Men som man säger så har nöden inga lagar. Så vi blev diskade och gick ut på en promenad precis som vi gjorde strax innan vi entrade banan. Nåja. Jag var rätt besviken. Men tror att det behovet har mycket att göra med stress och upphetsning. Han har ju aldrig varit med på något liknande så det förstår jag. Jag höll ju på att pinka ner mig just innan så jag förstår honom! :) 
 
Hoppklassen gick betydligt bättre! Jag värmde inte upp honom på intilliggande lokal utan jag gick ut på en promenad och sprang runt och värmde upp utomhus istället i vår ensamhet! (vilket verkade ge resultat) 
Sedan kom vi in precis i lagom tid då hunden innan gick av plan. PUH! Entrade planen med en betydligt lugnare inställning. Vi klarade banan runt med bara ett fel vilket var en vägran på plattunneln! HUR BRA SOM HELST!! 
Detta klarade vi alltså fast vi inte har tränat sedan i Maj. 
 
Jag har världens bästa hund alltså! Min fina prins! 
Fick också chans att träffa deltagare som tävlar officiellt och fick fina lovord och tips från Piteå agility :D Riktigt roligt. 
 
 

2/1-2014

Årets andra dag och vi bara njuter! Har inte gjort många knop idag. Pappa Magnus och Lillebror Emil kom på oväntat besök så då blev det godfika och några kaffekoppar :) Lika trevligt varje gång man får träffa la familia. Är så himla sällan! 
Nåja. Vi surrade och spelade olika spel på Ipaden. Lullade bara på. 
 
Efter att de farit så lade jag mig i soffan under värmefilten och nötte några serier på Netflix. världens bästa uppfinning! Sedan stoppade jag fyrbentingen i badet! Lika förundrad varje gång över att pälsen ser ut att ha vuxit MÄNGDER sedan sista badet. OCH, det går bara en vecka max mellan dem.. Om jag är glad? ja. 
Klippte ju ner honom förra hösten och på ett år har den vuxit sig längre än innan! Jag är såå glad över det. :) 
 
Denzel efter någon månad som nerklippt: 
 
Denzel i mitten av sommaren - 13 
 
 

2013 / 2014

 
Eftersom det var så länge sedan jag skrev och uppdaterade på bloggen så kommer här en enkel summering av det gågna året för er som inte vet allt som hänt och förändrats ;) 
 
2013
  • flyttade ihop med min bästa vän, Andre Boström. Min stora kärlek! 
  • Tattuerade mig för första gången men absolut inte den sista. 
  • Fixade studenten och njuter nu av "vuxenlivet". 
  • Haft många underbara sommarkvällar med nära och kära.
  • Fick jobb på Rättpsyk under sommaren. 
  • Flyttade från Öjebyn till stan och Andre. Från stan flyttade vi till Munksund och därefter blev det husköp! Det mest fantastiska jag varit med om och en sådan otrolig frihetskänsla. Härifrån flyttar jag aldrig!
  • Började en heltidsutbildning i Boden. En yrkesförarutbildning. 
Jag har haft ett superbra 2013! Mycket har hänt och om jag måste välja så är det inte så svårt. HUSET!! 
 
2014 
 
  • Hoppas bli klar och godkänd som yrkesförare och kunna få ett fast jobb inom transporten. 
  • Starta Denzel officiellt i agilityn. 
  • Återuppta utställningskarriären efter ett års "vila" 
Allt där till är bara en bra bonus. :) 
 
 
 
 
 
 

1:a Januari 2014

Första dagen på det nya året och vi bara slappar. Har varit ut på en långpromenad med prinsen och sedan städat undan griseriet från gårdagen.
 
Det värsta med att ha en fest hemma hos sig själv är att hitta gamla snusar på bordet, utspillda groggar som personen/erna inte kan torka upp efter sig, fimpar m.m 
Allt är bara riktigt, riktigt grisigt. 
 
Nog med klagomålen! Gårdagens nyårsfirande var riktigt trevligt! Vi käkade gomiddag bestående av bakpotatis, hemmagjort vitlökssmör, sallad och grillat. (Kan inte fatta att grillat kött aldrig kan bli dåligt! Lika gott på vintern som på sommaren.) 
Sedan bestod resten av kvällen/natten åt att dricka alkoholhaltiga drycker tillsammans med sällskapsspel. Trevligt, trevligt. 
 
Nu ska jag mysa i soffan med min nya värmefilt som jag fått av andre i julklapp. Årets bästa! såå himla mysigt om man är en frusen jäkel som jag! 
 
Dagens bild på Denzel . Snöigt värre. ;) 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!