Könsmognad?

När blir en hund könsmogen? Det är olika från ras till ras men att redan vid sex månader visa dominansbeteende? Har aldirg hört om något sådant. Denzel högg efter Simba idag då Simba ville tvätta honom runt mungiporna, (ett tecken på att en hund tycker om en annan) Då högg Denzel mot honom. Inte på lek, utan mer på ett agressivt sätt.
De har ju busat och tvättat varandra mycket och aldig visat något agg mot varandra vilket känns superkul för mig.

Senare då jag kommit upp i lägenheten så försökte Denzel "rida" på Simba. Detta är ju verkligen ett sätt att dominera någon. Simba sa ifrån och jag blev mest chockad över händelsen. Min lilla valp försöker bestämma, redan.?

Ska ringa till Leena (uppfödaren) imorgon och höra om Afghaner är tidiga med könsmognaden.

Nu ska jag i alla fall krypa i säng. Har jobbat kväll, från tre till nio och börjar åtta i morgonbitti igen. Sedan är det helg. Sköönt. :)

Sov gott, ha det bra!

/Emelie, Simba och Denzel.
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Helena

Hej. Hittade din blogg på något vis, vet inte riktigt hur. :P Men jag har en knippe afghaner som jag tränar och tävlar med, och såg att du köpt valp av Leena. Som hon säkert redan sagt så är afghaner snarare sena på att mogna. Hur som helst så ville jag bara säga att juckandet inte alls är dominans nödvändigtvis, eller ett sätt att bestämma. Snarare väldigt sällan. Många valpar försöker rida när de blir lite för uppstissade, det är en överslagshandling när dom är utom egen självkontroll så att säga, och inte vet vart dom ska göra av sig själva. Det är bara att vänligt men bestämt ta ner honom och hindra honom från att fortsätta. Om inte den andra hunden gör det förstås, som i ditt fall. :) Tvätt runt mungiporna är däremot en undergiven signal, så varför din äldre hane gjorde det låter lite konstigt. I min flock är det enbart de yngre som fjäskar för de äldre på det viset. Men hoppas att det går bra med båda. Välkommen till det underbara livet med en afghanhund. Självständigare ras finns nog inte, men inte härligare heller. :)

/Helena med tre affar

2011-08-06 | 00:32:23




»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!