Svar till Agnes.

Kommentar Tid
Fin han är. Har funderat om afghan kan vara rätt för mig (Vill ha en ståtlig vacker och stolt hund som sällskap och utställning) - vad har du att säga om afghaner i temperament, egenskaper etc??



Afghan hunden är nog det rätta för dig om du "som sagt" vill ha en ståtlig, elegant hund. Den är väldigt självständig och har en stor personlighet och gör lite som den själv vill och känner. Så inte den optimala hunden för träning men en perfekt sällskapshund! Men, man får inte glömma att detta är en storvuxen hund som behöver mycket motion. Afghanen bör få springa minst 1 timme om dagen lös och få bra tillgång till att få röra på sig. Detta måste dock ske på ett inhängnat område då det är en ursprunglig jakthund och som jagar med synen. Så hipps vipps hittar den något intressant att jaga och då är det ingen idé att försöka stoppa den. Så, på ett säkert sätt.
Afghanen kräver dessutom mycket pälsvård. Badas ca var 4:e dag och sedan borstas grundläggande ett par gånger i veckan för att minska risken för eländiga tovor. Detta varierar naturligtvis också beroende på individens pälskvalitet och längd.

Afghaner varierar mycket från individ till individ. Vissa kan vara väldigt skygga för främlingar och håller
sig till sin familj. Medans andra som Denzel glatt går fram och hälsar på allt och alla! Bland folk och hundar ser man dem ofta med sitt stolta uttryck och orientaliska utseende med huvudet buret högt och med ett elegant swung i steget. Så, vill du ha en hund som inte är så intresserad av andra och gärna ligger hemma i soffan och myser är det en kanon hund. Men med mycket skötsel! Med familjen är detta världens kelgris och vill vara med på det mesta.

Detsamma i utställningsringarna. Denna ras gillar att "showa" och gör det med stolthet. Det speciella med denna ras är ju deras otroliga rörelsemönster! Ett svävande steg som ska se så enkelt och oberört ut som möjligt.

Så, Agnes hoppas du fick lite svar på dina frågor! Hör gärna av dig om du undrar över något mer!

Detta är en fantastisk ras!! ♥






Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!